Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, November 24

From Cameron Highlands with ♥ - Part 1

Helo.

Since ramai blogger ada post pasal CH. So aii pun nak post jugak. Mana tau ada tips sikit2 yang boleh membantu uols kan.

Plan nak ke CH mmg tak dirancang pun. Sebab aku pun dah masuk 7 bulan. Malas nak travel jauh2. Setakat jalan2 cari makan ok la..tu fevret. Hehe Sebenaunya nak gi GoldCoast Morib @ Melaka. Gigih aku survey dari awal bulan 10 ye mencari hotel yg paling best dan tempat2 menarik. Siap bookmark dekat note. Kiranya CH ni memang tak termasuk pun dlm list. At last, hasben bg green light pulak nak ke sana. Hishh..dah di ajak kan..takkan pulak nak menolak. Rugi ni rugi.

Dah nama unplanned trip, cpt2 search internet cari hotel. Kebetulan hari biasa so memang senang dapat hotel. Book thru phone dan mintak nak late check in. Yela hari rabu kan. Pukul 4 bru decide nak gi mana. Gila ke tak gila. Cakap cepat! Kemas punya kemas, sempat singgah klinik sekejap extend mc. Maklumlah org mengandung ni dpt kelebihan sikit kan. Hehe Lebih kurang pukul 5.30 pm baru lah kami memulakan perjalanan. Sangkut jammed sekejap dekat highway Damansara sebab time org balik kerja kan. Biasalah tu..

So kami terus menuju ke CH dengan harapan tak hujan dan jalan ok. Dalam hati risau jugak. Kalau dah gerak petang of cos sampai sana malam. Fuh. Hopefully tak ada apa2 yang tak baik berlaku.

Since ramai org cakap lalu Tapah jalan bahaya kami decide exit Simpang Pulai. Sampai tol sini dalam lebih kurang 7.20pm. Dan..pengembaraan pun bermula. Dengan bantuan PapaGo kami serahkan bulat2. Fuh berani betul kitorang ni. Jalan bengkang bengkok jugak la. Macam genting jugak. Yang macam seram sebab kereta cuma sesekali lalu je. Lepas tu jalan tak banyak lampu. Aku assist hasben tgk jalan ada selekoh ke, selekoh tajam ke. Masa tu memang tak berani nak tengok kiri kanan sangat. Takut tiba2 ternampak pulak hantu atas pokok ke apa kan. Hehe Banyak jugak gerai atap rumbia sepanjang tepi jalan. Tapi bila dah terjumpa ada kebun yang banyak sangat lampu tu hati dah lega sikit disamping teruja nak sampai.

Oh ya. Kalau exit Simpang Pulai, kita akan tempuh Brinchang dulu. Kalau exit Tapah, kita akan jumpa Tanah Rata dulu. Ingat ye.

Sebab ramai cakap Tanah Rata tak best sangat so aku memang book terus hotel kat Brinchang. Alhamdulillah 10min sebelum pukul 10pm kami pun sampai di Brinchang. Yeay!!

Kami terus pi check in kat Hotel Jasmine. Tak susah pun nak cari sebab kat situ semua hotel berdekatan. Ada banyak hotel pilihan yang kita boleh pilih. Yang penting harga reasonable dan selesa. Walaupun utk tido sekejap je.






Ni Standard Deluxe pilihan kami. Harga 1 malam - RM 128. Comforter tebal dan paling penting toilet bersih! Aii suka sangat... walaupun ni kira hotel bajet, tapi tak nampak bajet pun. Memang selesa and recommended!!

Kat bawah hotel ni ada restoran mamak dan thai. Berdepan pulak ada kfc. Tak susah pun nak cari makan. Lepas check in kami terus menuju ke Pasar Malam Brinchang. Dah nak tutup pulak masa tu. Tapi tak pe, asalkan dapat tengok2 je pun jadi lah kan. ;)

Sempat singgah beli buah berangan. Hari tu memang teringin tapi tak sempat nak inform hasben mtk tlg beli. Ni dah jumpa memang nak terus. 1 peket - RM 10. Tengah sejuk, makan panas2 mulut pun berasap. Masing2 nak tunjuk mulut kuar asap. Hahahaha *feeling obesea*

Balik hotel angkut barang dan berehat. Sebab esok nak bangun pagi2 nak pergi tempat2 yang menarik. Wuhuu.