Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, October 13

Diary Mummy : Krim Stretch Marks

Utk entry kali ni, aku nak share produk yang aku guna untuk stretch mark. Mcm semua tau stretch mark tu adalah tanda kulit pecah. Maklumlah untuk 1st pregnancy memang majoriti akan alaminya. Yelah, perut tak pernah mengembang. Tiba2 kembang macam ada bola sepak dalam tu. Manalah kulit tak alami regangan. Huhu

Masa masuk 2 bulan, memang dah start tanya pendapat akak dan search google utk produk yang mana bagus. Dan pendapat utk cari krim ni pun memang dah siap2 usulkan kat boss besaq. Yelah, apa2 info tentang kehamilan memang harus dikongsi bersama suami agar suami lebih memahami apa yang kita lalui sepanjang tempoh kehamilan tersebut. Dan ya, masa mula-mula bg tau tu dia tak pernah dengar pun apa tu stretch mark. Tapi lepas aku tunjuk gambar kat google, dan2 tu jugak dia suruh pergi cari cepat. Hahahaha kalau dia tengok pun takut, aku lagi lah risau apa bener jadi gitu dong! Tapi apa2 pun, stretch mark tu boleh hilang orang cakap. Cuma daripada kita pening cari camana cara nak hilangkan baiklah kita mencari camana cara nak hindar @ kurangkan. Kan kan kan.

Akceli banyak je produk yang ada di pasaran. Korang boleh try yang mana ikut suka. Harga pun majoriti < RM 50. Tak mahal mana pun.

Aku guna produk Franch Oil. Start guna dari bulan ketiga kehamilan. So far, alhamdulillah ok. Tak ada rasa gatal or ruam-ruam timbul. Bau krim ni pun sedap. Mcm bau minyak angin skit. Tapi aku suka lepas pakai letak bedak baby Johnson's tu. Hmmm harummnya. Hihihi



Aku pakai 2x sehari. Nak pergi kerja dan sebelum masuk tidur. Sapu di perut dan betis ataupun kawasan lain yang korang rasa ada potensi untuk stretch mark tu muncul dengan jayanya. Huhuhu

Dalam masa yang sama, aku pun guna baby oil Johnson's. Yang tu akak aku cakap pun boleh kurangkan. Cuma dia agak oily skit la. *lah dah namanya pun Oil* dush dush. Hehe

Baru-baru ni ada beli losyen Skin Repair. Yang ini memang khas beli tuk husband. Sebab kulit dia kering especially kat bahagian kaki dan tangan. Bagus produk ni. Rasa kulit lembut je bila pakai. Ini pun aku pakai jugak sapu di perut. Hehe

Produk ni boleh dapat kat Guardian, Watson & Tesco pun ada. Tak susah nak cari. Beli time ada diskaun dapat jimat RM 2 or RM3.


Selamat mencuba!



posted from Bloggeroid