Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, April 20

No - is my answer

Nothing for this month.

posted from Bloggeroid

Sunday, April 14

Hari Pertama - Bandung

Entry ni sekadar utk berkongsi maklumat je utk sesapa yang nak ke bandung. Bukan entry utk eksyen2..

Flight jam 10.25 pm, tapi delayed 10minit je. (AA dah semakin imroved. Kalau delayed dah tak berejam macam dulu). Sampai di LCCT dalam kul 6.30pm. Sempat isi perut dulu kat MarryBrown baru masuk untuk check in bagasi dalam kul 8pm. So memang ada banyak masa kt balai berlepas tu.

Masing2 walaupun penat drive dari jauh especially Siszai (dari Taiping - Kg Kelip Kelip - Puchong - Lcct) tetap bersemangat nak fly. Paling kesian kat Damia. Dia dah start muntah2 n suhu badan naik. Aku pun masih 50-50 lagi. Siang tu dah makan ubat demam siap2. Takut kat sana ter demam. Nanti susah nak berjalan. Apa-apa pun masa tu dah tawakal dah. Harap2 tak ada apa2 yang berlaku.

Kemudian, dapat naik flight kena duduk blakang skali. Urm..ok ai terpisah dengan hasben. Tahu lah seat AA kan kejung semacam je. So memang xdapat nak lelapkan mata langsung. Borak2 dengan anak2 buah aku je. Jenguk pemandangan pun memang tak nampak apa. Gelap gulita. Tapi best!

Tepat jam 11.30pm (bandung lewat 1 jam dari Malaysia) kami sampai di bandung. Weeho. Seronok gila bila kaki cecah Hussein Sastranegara Airport. Dalam hati berkali-kali cakap. 'Bandung aku datang lagi!!!'. Aku ingatkan last year mase balik honeymun caption gambar aku letak "Bye bye bandung. Till we meet again". Akhirnya setahun kemudian aku memang datang kembali. Hahaha

Proses imigresen kat bandung tak lama. Yang lama sebab kena beratur. Kaunter 2 je ye. Sila bersabar.

Siap proses, kuar je pintu airport pak supir namanya Hadi dah siap tgu dengan tulisan 'Pn. NISA YUNUS). hehehe Dah tengah malam jalan memang clear. Dala. 20minit dah sampai kat Hotel Pop! Weehu.

-Queen Bed di level 5
-Single Bed di level 6

Masing-masing perlu berehat. Jadi aktiviti kita adalah kumpul tenaga! Zzzz







posted from Bloggeroid

Friday, April 5

Bandung Family Trip - Intro

Syukur sangat. Akhirnya sampai juga di bumi indonesia- Bandung untuk kali yang kedua.

Untuk percutian yg mmg telah dirancang kali ni, pastinya persediaan dari segi mental dan fizikal sudah pun di lakukan. Ya, dari segi hotel, pak supir, makanan, tempat menarik, tempat shoping, tukaran asing, bayaran masuk dah pun di senaraikan awal2 lagi.

Thanks to all blogger yang sharing mereka punya percutian. Sangat2 membantu!

Emangnya gue seperti mau kembali lagi. Pastinya untuk kali yang ketiga ya! Pasti!

posted from Bloggeroid