Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, September 1

Raya kami 2012

Assalamualaikum! 

Selamat Hari Raya untuk semua. Alhamdulillah, syawal kali ini sambut dengan meriah walaupun hanya kami bertiga yang pulang ke kampung (yang lain beraya di rumah mentua dahulu). Menu utama raya dah tentu - masak lodeh, rendang ayam, ayam masak merah, kuah kacang dan nasi impit. Sedappp sangat. Tambah lagi mak yang masak. Aku tukang kodek je. hihi

Tahun ni, turn daku dahulu untuk beraya pertama di Johor. Seronok hati tak terkata. :D Sebab 2 hari sebelum raya tu dapat balik kampung. Kebetulan aku dan suami tak berapa nak sihat, dah dapat MC tu balik jelah awal. Semangat betul tu. hehe 

Raya di kampung sampai hari ketiga sahaja. Itupun berat je kaki kami ni nak melangkah....huhu Kalau tak ada kenduri kahwin belah suami, memang confirm tak nak pulang lagi - kata suami. Tapi tak apalah, nak tak nak pun kena balik jugak. Kena adil ok. Tak boleh balik sebelah sini je, sana pun kena balik juga.

Raya kedua abg aku excited nak ke Singapura. Tapiii...passport aku dan suami pulak dah tak bawak. Eee...nyesal tau. Hari tu memang dah teringat nak bawak. Tapi boleh pulak terlupa. huhu Lagi pun nak kesana untuk berjalan-jalan je. Sebab sebelah mak pun tinggal anak-anak buah mak je yg menetap kat sana. Plan ke Singapura dah cancel, kitorg jalan-jalan je lah ke Danga Bay. Ingatkan nak singgah JPO yang orang dok sebut-sebut tu. Tapi masa on da way balik tak jumpa signboard Exit tu pulak. Maknanya apa? Maknanya tak ada rezeki lah nak ke sana! Kalau pergi mau nya tak 'ter' beli. hishhh. 
Nah lah, layan jelah gambar manja dari kami sefamily.. hehe



bye! 
Photobucket