Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, November 3

DIY : Bunga Tisu White + Purple

Yeay..dah siap! Hepy nya. :D Sekarang ni tinggal nak gubah bakul je untuk letak bunga telur yang comel ni. Comel ke? Tak pun. Tapi suka combination kaler- putih + ungu. Suciiiii je rasa. Sesuci nya cintaku. **muntah**

Ruang tamu jadi workstation ku~

Bunga yang pink ni masih lagi terfikir-fikir nak teruskan misi ataupun nak beralih arah. Urm...any idea? Ye ye...dalam perancangan.


Bunga telur ni aku mula berkenan lepas blogwalking kat belog-belog orang nak tawen. Bunga ni di buat dari kertas tisu. Ada yang cakap guna kertas tisu cap Tesco pun boleh tapi ada type nya. Bukan sembarangan tisu tau. Jangan pulak korang mentry tisu toilet tu. Kang tak pasal-pasal lencun pulak.. hihihi


Kos buat bunga ni tak banyak pun. Sebab bahan-bahan yang lain macam riben aku memang dah ada. So, kita recycle balik lah. Jimat kan?


Korang nak try buat sendiri pun buleh.. tips nya.. TRY + ERROR. Sebab aku pun bukan tangan seni.. :)

Gigih dia buat. Mula-mula cakap "tangan ni keras. Tak reti buat la."
Tapi, dalam keras-keras tu rupa-rupanya lagi cantik dia buat dari aku. (oo baru aku tahu, alasan je ni sebenarnya..kan kan kan..) Ni yang tercabar ni!

Ni semua hasil kerja tangan orang keras tu. Kemas kan? Jeles laaaaa.. Tapi dia buat untuk bunga sahaja. Kerja-kerja yang lain aku langsaikan.





tadaaa..

Inilah hasil tanganku pula...


Close-up lagi..


Ha yang ni versi menegak pulak. Ok tak? Simple je.. Boleh lah kan..







Ni yang last skali..
*tiba-tiba*
-.-'


heheh jangan marah. Gambar ni edit untuk suka-suka je. :)



p/s sibuk update blog, bunga untuk bakul tak siap lagi tu!! ok bye.


Photobucket

3 comments:

  1. sa...kreatifnye ko..
    cantik siut..!siyesly,sangat cantik!!
    lain daripada lain yang kita jmpe kt wedding org.
    tryla wat kaler lain plak.mesti lagi naik warna die..saaa....chantekkk munge tuhhhh....nak satu??

    ReplyDelete
  2. hehe akceli cari purple tp purple xde.. so amik putih. ade lgi kaler pink.. masih difikirkan lagi nk teruskan wat bunge telur or x.. hehe nak ke? ok la nnt aku bagi satu ye.. :)

    ReplyDelete
  3. cantik........gebu....

    ReplyDelete