Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, September 29

Bau apa : cont.

Divan Bed Set.


Divan? Cemana gayanya tu... Macam Diva ke? huhu


Kedai sini divan, kedai situ divan. Aihhh sume dok pakat kuar divan aje. Best ke?? Aku pun nak la jugak amik satu. heh heh heh Divan ni design kepala katil n dia punya tapak tu dibuat dari pvc. So, bila tengok nampak ler macam gaya mewah. *kunun jela ye. jgn pakai tah bape lama tup2 patah pulok* =.='


Tahu jelah, nak kahwin banyak lagi benda nak kena fikir. Ni set pinggan mangkuk dan set periuk dengan kuali aku tak beli lagi ni. Alamatnya tunggu dah kahwin la karang aku beli. So, nak cari perabot kena la jugak fikir- bajet, ketahanan dan ruang. Rumah aii ni tecik jew.. Jadi tak boleh lah nak berangan beli almari segedabak 8kaki. Kelasssss kau macam rumah Tok Ti tu..


Tema kaler semestinya hitam walaupun yang putih bersih suci murni tu memang sangat cantik. huhu nanti cepat kotor. Baik beli yang hitam jela ek. *sedih*


Tips nak cari kena lah rajin survey. Kadang kedai yang ni murah sebab dia harga kilang. Dah boleh jimat kat situ. Tapi majoriti yang aku survey set katil ni semua start dari RM 1299. Tilam pulak boleh dapat dari harga RM 399. Kalau set katil yang harga RM 299 pun ada, cuma yang tu kualiti nya kurang sikit dan syarat nya kena beli tilam yang harga RM 499 baru dapat set katil harga RM 299 tu. Mula-mula kitorang memang pakat nak cari yang set yang murah tapi tilam yang mahal. Sebab aku dah suka kat tilam sweetdream RM 899 tu. Mak aihh memang tak mau bangun kalau dapat tilam tu. Cuma fikir-fikir balik, baik tak payah. Karang menyesal pulak beli set yang terlalu murah.



Cari punya cari akhirnya dapat la jugak ikut bajet ku. Layan gamba jom..


bed head board- kepala katil dalam bm nya ye.


almariterbelahdua. aku suka bau baru. macam best je kan..

kerja-kerja goyang gerudi dilakukan oleh dua orang pekerja kedai tu. Aku bajet 3 orang yang datang. Rupa-rupanya 2 orang ni je. Fuhhh...berpeluh-peluh beb nak pasang katil untuk diva ni. hahaha :P


Bagaikan seorang bos sedang memantau anak-anak buahnya. Serius benau muka pakcik nih. hohhhhh! (~.~)


Kerja-kerja pemasangan ni sekejap je siap. Lepas siap, terus golek-golek loncat-loncat atas katil macam budak kecik dapat tilam baru. Ehe tak la. Kena la control depan pakcik ni.


Tiba-tiba- macam dia pulak yang kepenatan memasang set diva ni. hohhhhh! lagi. =.='



Lepas dia balik akuuuu la resmikan dulu. keh3 \(^.^)/




Tapi kannnnnnn....cuba korang tengok ni..







.






Duta model Vono baru ke? Eh-




=.='


Photobucket

No comments:

Post a Comment