Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, April 28

What's on my mind ?




*entry tak ada motip. Jgn marah. *.*



Photobucket

Tuesday, April 26

Bicara

Menerima seadanya.

Bersyukur atas rezeki nya.

Siapa yang pernah puas selagi hidup nya kita ini

berdiri nya kita ini

di atas dunia ini

atas nama manusia.

Katakanlah wahai dunia.

Dunia kadangkala menipu.

Angan kadangkala satu ilusi.

Harapan yang kadangkala sering mendustakan.

Mengapa kita disini? Sampai bila harus mencari? Berpegang pada ajaran yang hakiki.












Ku mencari tanpa henti ...






Photobucket

Monday, April 25

Headache

Sakit kepala ...






:(




Friday, April 22

Balik rumah sebelum Senja - Senjakala

Kenapa mak ayah kita suruh kita balik rumah sebelum senja?

Kenapa mak ayah kita tak bagi kita main kat luar rumah waktu senja?

Persoalannya kenapa?


Kalau nak tahu tengoklah filem - Senjakala yang tengah hangat di pawagam! *ceh macam iklan pulak dah*






Saya dah tengok muvie ni las week. Boring sangat weekend tu. Nasib baik dia belanja. Sebab bila sampai 2weeks before end of the month memang sengkek!! T__T


Average untuk muvie ni 4/5 kut. Jalan cerita yang straight to the point tak berbelit-belit. Rasa-rasanya cerita ni memang terjadi dalam dunia realiti masa kini. Diulangi MASA KINI. Pembelaan saka dari zaman tok nenek yang menyusahkan hidup anak cucu dia.



p/s: Takut dengan lakonan Nenek Ruminah Sidek tu. Eishhhh. >.<






Photobucket

Saturday, April 16

B for Bored

Saya bosan sangaaaattttt2 hari ni. Apa nak buat? Nak edit gambar tak ada idea. Nak edit video pulak tak ada mood. Aihh...bila ada masa tak tahu nak buat apa. Tapi bila tengah busy semua rasa nak buat. Kenapa lah macam gini?




Uhhhh......bosan bosan bosan!!!



Photobucket

The Day - Mereka ..

Entry kali ni pulak entry khas untuk 'mereka' yang menjayakan dan memeriahkan majlis saya. Terima kasih banyak-banyak pada yang sudi hadir dan yang sudi sponsor beberapa makanan untuk dulang hantaran. Mereka-mereka adalah ...


Tentunya Ibu saya (tulang belakang saya). (+__+)

My BFF dari zaman sekolah rendah - menengah - till the ends ~ thank you so much Salina..

Setia menanti Cik Saly dari tengahari hingga habis majlis. Walaupun ada ISO training, tapi dengan gigih dia datang jugak. Saya siap kena tipu dengan dia, kata kena pergi Terengganu. Masa dia bagi tahu kat gtalk, sedih gila rasa. :'( Rupa-rupanya dia tipu aja. Tak baek tau! Oh ya, terima kasih juga untuk tart nenas yang sedap dan lembut gila tu juga.


Klasik tak?
teeheee

Wakil wanita UMNO eh dari rombongan pihak lelaki.


Okay, tu je review majlis pertunangan saya. Nak banyak-banyak lagi gamba cantik sila ke buku muka dan request kat saya ye. Sebab saya tak share dengan public. :)


p/s : ketemu lagi nanti..















*Eh tiba-tiba pengantin lelaki yang mula-mula malu-malu nak datang sampai jugak rupanya ke Jalan 1/3 TPP*

:P




Photobucket

Friday, April 15

The Day

Entry kali ni merupakan sambungan dari entry yang lepas. Lamaaaa nya nak hapdate. Serius busy minggu lepas bertunang ni. Sebab penyerahan kuasa staff sedang dilakukan di ofis. Tu nanti saya cerita lebih details. Gambar kebanyakan dah diupload ke buku muka saya. Jadi, kat sini tak yah la nak enterprem sangat. Bukannya cantik sangat pun, dan bukannya grand sangat pun majlis saya itu. Namun, saya nak juga abadikan dan kongsikan kenangan terindah tu di blog saya sendiri. Boleh kan?


'My Day' saya bermula selepas waktu zohor. Berjalan dengan mudah dan di dalam suasana yang tenang. Namun, dalam hati saya hanya Allah yang tahu. Dup dap dup dap. Apatah lagi bila 'dipanggil' turun kebawah untuk acara sarung cincin. >.< Faham-faham sajalah. huhu


Aku yang setia menanti disini..

Sewaktu perbincangan.

Yang lain-lain pun ikut serius semasa perbincangan ni. Senyap aje suasana.

dan...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Cincin pun dah tersarung di jari.


Maka nya......


Horaayyy!! Dah selamat bertunang!!!!!!!



:D





to be continued...


Photobucket

Thursday, April 7

Once upon a time

Macam selalu yang kita dengar, kita hanya merancang namun Allah yang tentukan. Macam itu juga untuk majlis yang telah di rancangkan ini. Perancangan sebenar mahu yang ringkas, yang biasa namun bermakna tetapi bila tiba harinya macam besar-besaran pun ada. *_*

Mari bercerita tentang dulang hantaran dulu.


Seperti yang kami plan, saya akan beri dia 7 dan di balas 5. Tapi, akhirnya menjadi 11 berbalas 17. Apakah?? Tak dibuat dek orang lelaki beri lebih. Tapi nak buat macam mana, rezeki kan jangan ditolak. :) Pihak lelaki dengan berbesar hati nak beri lebih tak apalah kami terima dengan tangan yang terbuka. Alhamdulillah...


Sehari sebelum E-day, dah amik cuti awal-awal. Ops bukan AL tapi terpaksa amik MC sebab tak mahu gaji dipotong. uwaaaaa :( *bila nak dapat kerja lain ni?*


Kemudian ingatkan dah cuti tu boleh lah duduk rumah senyap2 siapkan apa yang patut. Rupa2 nya nak jadi pengantin ni memang susah. Sebab kena buat sendiri dan cari sendiri semuanya. :( Alih-alih sampai rumah pukul 8.30malam. Nasib baik sidia temankan cari barang. Walhal sepatutnya dia kena berkerja juga pada hari tersebut. Terima kasih daun keladi, lainkali boleh temankan lagi. hihik


Jom layan gambar pulak ok.


Semasa hari kejadian, sebelum majlis bermula :

*peace

Ni masa waktu pagi, lepas semua breakfast anak buah saya - ayung dan ibunya datang untuk melakukan kerja-kerja pengubahsuaian sirih junjung. Thanx a lot. Sebab memang menjadi hasilnya. Bertangan seni juga rupanya ayung ni. wink-wink.

Sebahagian menu santapan untuk tetamu berhormat. Menu yang disediakan pada hari kejadian adalah:

Menu katering:

1. Nasi putih
2. Daging masak kurma
3. Ayam goreng berempah
4. Sambal belacan
5. Ulam-ulaman
6. Kerabu
7. Air sirap

Side menu:

1. Soto ayam (homemade my sis Zai)
2. Dadih
3. Kuih karipap (sponsored by Kak Asiah)
4. Kek Kukus Kismis Singapore (sponsored by Kak Asiah)
5. Kek Keju (sponsored by Kak Nora)
6.Telur Masin (sponsored by Kak Umie)
7. Kuih Kemboja (sponsored by Kak Umie)
8. Buah Jambu ((sponsored by Ayung dan ibunya)
9. Buah Tembikai






Makanan dapat snap yang ini aje. Sebab pengantin tengah makeup time ni.
:P


to be continued...
Photobucket

Monday, April 4

2 April 2011


Alhamdulillah..Segalanya di permudahkan.. Saya selamat menjadi tunangan kepada seseorang.. :)

Majlis ringkas yang bertarikh 02 April 2011 menjadi kenangan dalam hidup ini.


Next entry akan update gamba-gamba yang terlibat dan mereka-mereka yang menjayakan majlis ini..





Tunggu tau..




Photobucket