Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, January 31

Pilihan di tangan anda

Siang tadi dapat panggilan dari En. Zul, my coo-. Memang tak nak angkat. Takut nak bersoal jawab dengan dia. Tapi.....dia yang tolong hari tu tuk pertukaran mode. Elok je hp berhenti vibrate satu sms sampai. "Salam. Please return my call back. Thank you." Alamak. Ayat macam keras je. Nak tak nak aku call balik jugak mcm ni.. huhu




Dan..


Seperti yang di jangka, dia bertanya kan soalan2 yang memang aku dah tahu apa soklan nya. sob3.. Gugup aku nak menjawab. Err....err..err...encik, saya tak tahu macam mana nak explen. Masalah saya complicated sgt..tak kan saya nak cerita dari A - Z kat encik.. Sebelum letak gagang, En. Zul bagi aku pilihan. Dia suruh buat cuti khas lagi sampai aku rasa dah betul-betul sedia.


PLK?



atau



e-PJJ?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ke




Kawin?


Ok. Kawin.

yeay!

hahahahaha


Photobucket

Saturday, January 29

Spring

Away from home .


Membawa rajuk.





Satu lagu untuk di layan di kala hujan..







Photobucket

Thursday, January 27

You hurt me - again.

Berhati-hati lah dalam berkata-kata. Tak semua apa yang kita luah boleh diterima. Kerana sesungguhnya kata-kata yang di keluarkan itu adalah menyakitkan



sekali.



Hanya bayang kan yang anda berada di tempat nya. Apatah lagi di khalayak. Pasti anda merasai kesakitan nya.



Sakit itu boleh di rasa pedih nya, tajam nya namun tak semudah itu nak menghilangkan nya.



Please think wisely before you speak.




I hope that I can leave my heart in somewhere in a place where you can't hurt it




anymore.






Photobucket

Wednesday, January 26

Sakit . Hati

Sakit hati





kerana





Hati ini telah di sakiti .








Photobucket

Mengidam

Best nya kalau dapat makan coklat time-time cenggini. Nyum nyum nyum. Teringin pulak nak makan apa jua makanan yang berasaskan coklat. Kek coklat, Ais-krim coklat, Susu coklat, Biskut coklat, dan coklat itu sendiri.


Coklat stroberi punn... Sedapnya. Bila dapat pergi Cameron ni?



Photobucket

Saturday, January 22

Monstrous Appetite

Nak share sikit. Memandang kan aku adalah peminat-peminat apa jua sebarang jenis bentuk Quotes maka nya dengan penuh minat aku nak share satu website ni yang ada quote yang agak kreatif tapi penuh makna.


Macam ni:





Klik sini:


Monstrous Appetite


Selamat menjelajah!


my sign

Friday, January 21

I'm not that type of lady!

Satu cerita di tengahari ...


Si A: Kau selalu weekend buat apa?

Aku: Kadang aku duduk rumah, kadang...(ayat telah di potong serta merta)

Si A: ha?hahahaha...tak payah la nak cakap ko duduk rumah. Tak percaya aku.

Aku: ????? (Dalam hati dah cakap apa masalah kau ni kalau aku duduk rumah pun. Kampung sangat ke bila duduk rumah?) Aku memang duduk rumah pun (nada suara ku di keraskan sedikit) bila tak ada buat apa. Paling tak pun aku keluar bawak mak aku pergi jalan.

Si A: Oo.. Aku teringin la nak pergi UniqLo 88 Fahrenheit kat Bukit Bintang, yang sebelah Pavillion tuuu..

Aku: Aku pun nak pergi jugak dari hari tu tapi tak tahu jalan plak. Tambah lagi area situ. Lagi la aku tak tahu. Kang sesat barat pulak. (seyes ni memang ayat paling jujur dari aku ok!)

Si A: hahahahaha *dia gelak jahat* kau ni duduk lama kat KL pun tak tahu jalan ke?? Takkan la Bukit Bintang pun kau tak pernah pergi??

Aku: Dah memang aku tak pernah pergi. Tak ada benda dan tak ada sebab untuk aku ke sana buat apa aku nak pergi. (hati dah rasa meluat pulak dengan si perempuan ni)

Si A: bla..bla..bla..bla.. (sambung lagi dengan perkataan-perkataan yang membangga diri...)


Aku? Mendiamkan diri, layan air sirap limau sambil bersyukur dalam hati

'nasib baik lah aku bukan kategori orang yang suka membangga diri macam dia..'




Hello kawan. Aku memang budak perempuan yang suka duduk rumah tak selalu keluar dengan membe, dan kalau keluar pun HANYA dengan family, BFF dan sidia, dan tak tahu jalan KL (yang kau bangga sangat tu). Kau nak kata aku budak kampung pun apa ada hal?


Kalau tempat macam tu yang kau nak bangga aku sikit pun tak heran. Aku budak perempuan biasa yang tak suka pergi hu ha hu ha sana sini, pergi clubbing, berpeluk cium sakan bila bergambar dengan kawan lelaki, aku tak merokok, aku tak suka gelak kuat-kuat, dll. Kau nak gelak sakan macam tu kau ingat kau hebat ke? Kau mesti bangga kan, budak Jay Bee kunun-kunun datang KL dah tahu semua tempat, kunun advance la tuu. Ya, tahniah dengan kehebatan anda.


Kau nak kata macam-macam pun aku tak kisah..



Becoz I was the real me



and



becoz I'm not that type of lady. Excuse me.



my sign

Thursday, January 20

Penat

Penat seharian eh setengah harian membawa emak pusing-pusing Alam Sentral dan Mydin. Emak terlalu teruja nak belikan sepasang baju kurung untuk kegunaan ke tempat kerja. Betapa murah nya hati emak saya. Tacingg .. pulak ... sob sob sob :(


Pusing dan menapak dari satu kedai ke kedai yang lain. Nasib baik jumpa juga baju yang tak mahal dan tak murah. Walaupun memang berkenan hak yang mahei, tapi tetap nak yang murah. Dapat lah sepasang kurung pink yang berharga rm 55.




Thank you Mak..




my sign

Friday, January 14

Best moment together

Best moment together. Semalam akhirnya dapat juga jumpa BFF saya merangkap ex-housemate and ex-grupmate. *ade ke grupmate? hahaha pelik je. Okay, tempat perjumpaan di :


Flaming Steamboat Sunway.

Best jugok la makan sini. Buffet. Satu kepala kira RM 22.80. Boleh makan sebanyak mana dan apa saja. Sila kosongkan perut anda kalau bercadang nak makan kat sini. Sebab bila datang, boleh makan puas2! Nyummy.. Ada macam-macam spesis laut boleh di jumpai kek sini. ada ketam, udang, sotong, kepah, lala, ape tah lagi yang aku tak tau nama. Tapi banyak la. Siput pun ada okey! Siapa yang ekstrem sikit tu boleh la try. huhuhu =.='


Mereka di jemput dan di hantar pergi dan balik oleh saya. Baek kan saya? hehe Tapi...

kena tempuh jammed dulu sepanjang perjalanan nak pergi sana. huh. Pepagi masa nak pergi kerja punyalah cool je drive. Nak pergi sana pulak jammed. =.=' Makan 1 jam lebih jugak ler nak sampai. Reserv pukul 8. Tapi pukul 8.15 orang tu dah call tanya confirm ke aku nak datang.


Nasib baik dia paham jammed. Orait, sampai-sampai je, aku ni yang memang dah lapor giler terus serbu makanan. Nah..layan jela gamba-gamba yang sempat di snap ye.


Ada dua jenis kuah. Tomyam dan sup. Enak banget tomyam nya deh.
Ni lah jenis-jenis makanan utama steamboat. Frozen food punya stok.

Makan lah sayur untuk pengahadaman yang baik. Baguihhhhh untuk sapa yang selalu kena sembelit.. hehe :D

makan lagi...

Ni adalah tukang masak utama. Chef import okay. Jangan memain.

Yang best dapat makan mashmellow + chocolate stick. Pastu ada kacang boleh tabur2 atas nya. Chocolate ni kena makan cepat-cepat. Sebab ia cepat tersejat. Maknanya cepat keras la. Ala macam chocotop McD tu.



Mashmellow tersorok kat bawah. Yang nampak ais-krim belah atas jela. :)
Ais-krim pulak ade macam-macam perisa. Cedappp..

Bila dah jumpa macam-macam la cerita yang terkuar. Rupa nya masalah diorang ni tak habis-habis lagi. Kesian sgt3....Sampai kena duk rumah sewa akibat dah tak tahan sangat dengan perangai housemate!


Pelik dengan perangai manusia ni. Mementingakn mood sendiri sampai tak peduli hati, perasaan dan sensiviti orang lain. Malas nak cerita lebih2 bab-bab orang macam ni. Cuma sekadar peringatan untuk all readers... Musuh jangan sesekali di cari... Happy jalani hidup ni, tak ada pertelingkahan lebih membahagiakan!


Walau bergumbira, tetap sedih juga sebab lagi sorang gurl tak dapat datang. Miss Fara.. miss her a lot... :( Dia tak dapat follow kami sebab kena fly. sob3.. Dah kerja, nak wat camane kan.


Harap-harap 'Next Gurl Talk Session' macam ni boleh buat lagi...tapi harus dengan gugurl kami lagi seorang!


my sign

Thursday, January 13

Rasa nya itu rasa ku..







Di saat dirinya bersedih..

Aku mahu berada di sisi nya..
Bersedih bersama nya sekali..
Di saat air mata nya mengalir..
Aku ingin menyapu air matanya dan menangis sekali..
Memeluk diri nya dengan erat..








Agar rasa nya itu rasa ku..



my sign

Tuesday, January 11

Birthday Girl-now is 23!

Hari ni tarikh yang cantik kan? 11.1.11 Eh hari jadi kakak saya Siti Nurhaliza lah! cecewah... 4 hari yang lepas merupakan hari jadi diri sendiri. he! he! he! Selamat hari jadi! Saya dah pun genap berumur 23 tahun. Alhamdulillah..syukur atas kurnia-Nya saya dapat berdiri dengan sendiri kini. Walaupun belum mampu pergi jauh lagi, namun yang ada ini lah yang di panggil rezeki.




Wish untuk saya..


Sesungguhnya perjalanan ini masih jauh lagi untuk di titi..

Tabah lah menghadapi..

Cekal kan hati..

Kuat kan diri..



Rentasi sebuah kehidupan dengan iringan doa..
Agar perjalanan itu di lindungi oleh-Nya..
Biarkan mereka mahu berkata apa..

Kerna bukan mereka yang merasa..


Gembira itu kebahagiaan..
Gembira itu perasaan..
Dan gembira itu satu Kurnian...



Semoga hari-hari yang akan datang lebih baik dari semalam..


Dan


Semoga hidup ini dilimpahi kasih sayang selalu..


-Birthday Girl-





*tengok kek ni terus mengidam nak makan kek..sob sob sob :(


my sign

Tuesday, January 4

Bila sakit nah amik kau!

Konon antibodi badan ni kuat sangat. Asal nak keluar time hujan mak suruh pakai payung aku jawab "tak apa mak, nanti kalau demam boleh dapat cuti" sambil sengih-sengih. :D


Nah..amik lah kau. Cuti mc 3 hari. Bukan demam biasa-biasa tapi demam panas. Suka la kan? Jawapan nya......takkkkkk...... sob sob sob :( Sakit masa demam tu yang tak best. Seluruh badan aku rasa sengal-sengal. Tambah lagi sakit kepala. Satu hari sekali je makan. Sebab selera memang '0'. Itu pun paksa-paksa masuk mulut sebab nak kena telan ubat. Kalau tak nanti gastrik pulak. Hanya beralaskan roti sekeping, biskut, bubur dan nasi + sup. Memang betul. Semua makanan time orang sihat bila tengah sakit aku tengok memang tak ada selera langsung.



Tengok macam ayam mekdi ni. Kau tengok terliur tak? Dalam bulan pose toksah cakap la. Dan2 tu jugak kau nak!! Walau kau hulur Ayam Goreng McD yang rangup campur spicy tu selera tetap tak ada.


Apatah lagi kalau di hidangkan StuffCrust Pizza yang sampai 4 orang boleh makan ni. Walau pun di tabur dengan 6 jenis cheese tapi..tekak aku memang tak boleh terima. Entah-entah aku kutip tepi-tepi yang keras tu je cicah dengan sup. Mungkin... =.='



Dan kalau orang bagi free Domino's Duo rasa ni pun aku tetap tak 'ter'telan. Parah ni parah..weh!

Dan yang terakhir kalau korang hulur ice-cream bertingkat-tingkat ni pun masih lagi ku tak sudi.



Ni lah selera orang demam. Memang tak ada selera. =.='
Bantulah saya bagaimana untuk naik kan berat badan. huhuhuhuhu





*Kalau perut ni boleh main bukak-bukak macam doraemon kan best. Bila time makan, sumbat je semua makanan tu dalam perut. Dah rasa kenyang tutup la. Tak payah susah-susah nak kunyah. Sebab aku ni makan sikit, kunyah sikit, cepat sangat rasa kenyang. Tak tahu sejak bila aku jadi macam ni. Stresss kot?!







my sign

Saturday, January 1

why?

Everything is


COMPLICATED!!











my sign