Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, December 30

Pergi membawa diri

Tiada kata yang termampu di ungkap..
Tiada bicara yang mahu tuk aku lafaz..
Andainya hati mampu didengari..
Serata alam terasa dingin..


~



~Ku bawa hati ini pergi~




Photobucket

Thursday, December 22

Hepy Bornday to MY Cute niece

Nama dia Syaza. Tapi aku suka panggil dia tembam. Sebab kunun-kunun nak membakar semangat dia supaya jangan banyak sangat makan nanti lagi demok. Tapi, ternyata usaha aku sia-sia. *sedihhhh*. Dia lagi semangat makan banyak. heh heh heh

Semalam bedae dia yang ke 19. Lah.....baru 19 ko ye? Acik ingatkan ko masih lagi Darjah 6 (ok,tipu lah tu) -.-'

Sebab time bedae ko acik belum gaji lagi, maka nya hadiah tak de lagi lah ye. Takpe, nanti ada lah tu. InsyaAllah..Doakan acik murah rezeki, murah jugak rezeki kita semua nanti. Amin..

Sempena bedae ni jugak ada pesanan berharga untuk mu Syaza..


-Jadilah anak buah kebanggaan kami semua, sebab kakak adalah yang sulung, jadi tunjukkan yang terbaik untuk anak-anak buah yang lain ye. Yeahh..

-Jangan nakal-nakal bila berjauhan dari family. Ala acik tahu apa kau buat tapi senyap-senyap je acik bagi tahu nyai. Ehhhhhh...tercakap pulak. Sorry.. =.=' hehe

-Maintainkan CGPA. Hopefully every sem dapat AKJ lagi. Biarlah orang nak cakap "ala budak Poli memang senang dapat Dekan pun.." tapi hakikatnya kalau tak ada usaha dan doa mustahil akan dapat jugak kan..

-Jangan melawan cakap nyai..sian kat nyai. Nyai ibarat pengganti arwah Mama. Sesungguhnya percayalah, nyai nakkan yang terbaik bukan untuk anak-anak nya sahaja tapi untuk cucu-cucu sekaliannya. Marah kan tanda sayang. Bila rasa nak melawan je, mesti ingat- 'andainya satu hari nanti nyai dah tiada...kita pasti akan menyesal dan merindui nasihat dari nyai..'. Kita kena hargai tiap masa bersama-sama. Hidup ini makin singkat kan...

-Semangat kuruskan badan lagi tau! Bukan untuk kurus je. Tapi untuk sihat..teeeheeee

lastly..

-Semoga panjang umur, dimurahkan rezeki, tercapai apa yang dihajati dan semoga akak di bawah lindungan-Nya senantiasa..Amin....



Beday Girl


..Sweet 19..



*curi dari fb*
hehehe


Sing A song for You:

tadaa...



hahahahahahaha

Photobucket

Friday, December 9

Semoga mereka pulih dan sihat

Ya Allah Ya Tuhanku..
Selamatkan mereka..
Sembuhkanlah mereka dan sihat seperti sedia kala..
Amin....













p/s hati tak sedap sebab masak nasi asyik basi je.. :'( i hate this feeling.



Photobucket

Saturday, December 3

Ep. 1 - Big hug and thanx to my beloved BestFriend!

Sebelum start cerita pasal wedding, aku nak start with 'Penghargaan' dulu. Dalam mana-mana buku /novel selepas muka hadapan, muka surat pertama adalah penghargaan. kan? So, we go first with it ya!

...............................................
Mereka adalah
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
2 gadis comel yang diimport dari Selangor ke Johor.


.Salina dan Ema.



***************


1) Salina



Cik Salina namanya diberi,
Sungguh cantik dan comel sekali,
Sudahlah begitu dia sangat-sangatlah baik hati,
Siapakah yang bertuah dapat menawan empunya diri.


eceh! (pandai aku berpantun kikikih23)


ha..balas-balassssss. Acah je. Ok, aku kenal dengan Salina ni start dari sekolah rendah lagi. Kalau tak silap Darjah 4. Masa tu dia memakai seragam kuning + coklat (Pengawas Pusat Sumber la tu). Aku pulak Penolong Ketua Kelas. Masa sekelas tu kami tak rapat pun. Tapi hubungan dengan rakan sekelas tu memang erat. Paham ke? Ah pahamkan jela ek. Kemudian kami ditakdirkan lagi sekelas masa Darjah 5. Masa tu Cikgu Razali adalah cikgu kelas kami. Sebab kami kelas pandai, maka Guru Besar tempatkan kitorang dekat blok baru. Jadi, kelas kami ni memang terpisah dengan kelas-kelas yang lain. Maka nya, dah terpisah tu lagi lah membuatkan hubungan satu kelas tu memang rapat. Hari-hari jumpalah katakan. Jadi, kami semua rehat sama-sama, ke padang sama-sama, naik bas je tak pasti sama-sama ke tak. hahahaha

Kemudian, ada satu hari tu tak tahulah kenapa mood aku memang kacau bilau. Masa tu kelas Pendidikan Seni. Aku pulak gubra sebab tak dapat siapkan ikut masa yang di tetapkan. Tiba-tiba Salina datang dan bagi komen. Aku pun tak kenapa aku sentap terus dengan dia. Dari situlah aku start masam muka dengan dia sampai lah habis Darjah 6.


Naik tingkatan pulak tiba-tiba aku tak sangka kitorang pun sekolah yang sama. Tapi, aku masih lagi tak bertegur dengan dia. Walaupun dalam hati ada niat nak mintak maaf tapi aku pendamkan je sebab takut maaf ku tidak diterima olehnya.. huhuhu sedihhh. Kitorang pun buat biasa je. Macam tak kenal langsung! Naik ke Ting. 2, mungkin takdir dah tentukan yang kami sekelas lagi...


Jeng jeng jeng.


Aku memang dah tak boleh lari dari dia yang bernama- Salina. Masa tengah beratur untuk masuk ke kelas 2 Efisien, Ila ada bisik kat telinga aku yang Salina nak duduk sebelah aku dalam kelas nanti. Aku pun beritahu yang aku malu sebenarnya sebab dah lama bergaduh. Tiba-tiba dia tegur aku dari belakang.. "err...Nisa, aku nak duduk sebelah ko kat dalam kelas ni boleh tak?" Aku terkejut dan aku jadi malu gila tiba-tiba. Yelah, dah la aku belum mintak maaf lagi dengan dia. Pastu, dia pulak yang datang tegur aku. Malu weh~ aku pun cakap "boleh...tak sangka pulak kita sekelas kan.." Lebih kurang kot ayat aku macam ni. Ceh, macam propa je pulak. -.-' Ha....start dari situ lah aku rapat dengan dia. So, lepas dari situ aku pun banyak kali mintak maaf kat dia pasal sikap kurang matang zaman budak-budak dulu. Bila fikir-fikir balik, jahat jugak aku dulu ye. Sampai hati aku buat dia macam tu.. huhu Maafkan aku ya Salina.... :'(


Persahabatan ini tak terhenti kat situ je. Berlarutan walaupun kami lain-lain Uni. Memang tak pernah lost contact dengan dia. Kalau dia tak telefon aku, aku yang akan telefon dia. Teringat zaman dia masuk teknik dulu, selalu call aku guna Public phone. hehehehe Ops, lupa nak cerita. Salina ni jugak lah orang terpenting dalam proses percintaan dengan MHCH tu ha. Dia lah orang yang tolong kenen-kenenkan kami. Pandai ye. Antara ayat-ayat dia yang aku tak boleh lupa sampai sekarang-


"Ko pilihlah Emi ni Nisa... Dia baik.selalu pergi surau n Masjid...tak tinggal solat pulak tu.. pakai songkok lagi haa.. " - (sambil tu dia tunjuk gambar mamat Emi yang pakai ketayap kat majalah sekolah yang tengah duduk tangkap gambar kelas).


Masih kah kau ingat Saly gambar ini? hihihihi


Walaupun kami kerja tempat lain-lain, kami masih lagi berhubung. SMS la paling kerap. So, bila aku bagitahu yang aku nak kawin, dia lah jugak orang yang paling HAPPY. Dia jugak yang gigih temankan aku siapkan apa yang patut. Dia tak kisah langsung... Dari pre-wed sampai lah ke wedding yang sebenar, dia jugaklah yang gigih temankan aku. Dia jugak yang tolong pakaikan inai untuk aku masa malam sebelum nikah. Outdoor photog pun dia yang temankan. Dimana ada aku disitulah ada dia.. Terima kasih sesangat Salina!! Andalah sahabat terbaik ku dunia dan akhirat..





Friend..you're special to me.

"Now & then a friend is found who proves
right from the start to be the special kind of
friend who truly warm the heart...
Now & then a friendship's made
that's really lasting too.

The kind of friendship.

I have known since i met you."


2) Ema



Aku start kenal Ema masa dia datang tolong buat kerja masa aku partime dengan co. Salina dulu. Bulan puasa tak silap. Masa tu malu-malu jugak lah. Aku kan penyegan...tapi Ema cool je. Dia masuk je dengan semua orang. So, aku pun hindarkan lah sifat kemalu-maluan aku tu jugak. hehe Dari situ, kitorang pun start kuar pergi karoke sama-sama. Masa aku bertunang pun Ema pun datang jugak. Baiknya dia...terharu aku.. Walaupun baru kenal.

Sebelum aku kahwin diorang ajak aku kuar sesama. So, last kami jumpa masa karoke tu la. Sedih rasanya.... huhuhu


Masa aku kahwin haritu, Ema dengan Salina lah yang ada. Sanggup diorang datang naik bus semata-mata ke majlis aku. Walaupun Ema sakit mata masa tu dia still lagi cool. Aku rasalah, kalau orang lain confirm dia tak nak pergi langsung. Betul tak? Tapi Ema lain.. Dia memang sporting lah! Ish...susah nak cari macam dia. Sepanjang majlis dia dan Salina yang temankan aku dengan pakcik. Dari dalam rumah, ke luar rumah, ke sungai, ke jambatan, malahan ke stesen bus juga!



Friend..you're special to me.

"It wasn't by an accident..
But by God plan
that we wound up
being friends."


Terima kasih Salina dan Ema atas jasa korang berdua.. Maaf andai aku ada tersalah kata sepanjang persahabatan kita. Semoga persahabatan ini kekal abadi. Aku sayang korang!


Hugs and kisses.



Photobucket

Friday, December 2

Apa perasaan lepas kahwin?


"Macam mana perasaan -- kehidupan -- aktiviti seharian bila dah bergelar seorang isteri skang ni? Best ke?"


Itu saja soalan pertama yang keluar dari setiap-tiap orang yang aku jumpa.

Dan

Jawapan aku tetap sama -

"biasa-biasa je.."


Takkan aku nak jawab bestttttttt sesanggggatttttt. Meluat sampai muntah hijau pulak orang dengar. Kan..


So, truly deeply medley..Of cos la ada perubahan. Dulu tinggal sorang, kali ni dah tinggal berdua. Dulu makan sorang, kali ni makan bersama-sama. lagi satu..err..kalau dulu malas solat, sekarang berjemaah bersama-sama. Tak dapat 5 waktu, 1 waktu pun jadi lah. Itu antara perubahan terbesar bagi aku la. Syukur.


Bab masak-memasak ni aku tak ada masalah sangat. Walaupun aku ni tak reti memasak. (well, memasak tu kan adalah proses pembelajaran. So, bila hari-hari aku masak kira aku belajar memasak la tu..) Dia pun jenis makan je apa yang ada. Syukur.


Paling best dia tak suka makan ikan. So, aku tak payah lah susah-susah nak siang ikan. ekekeke Bila mak mertua suh masak ikan boleh lah aku bagi alasan nanti "Emi tak makan ikan kan mak..jadi membuatkan saya pun tak bape reti sangat siang ikan ni." hehehehe Ngelat! :P Pakcik, makan ikan baik untuk kesihatan tau. Banyak protein. Ayam tak elok. Dah la banyak suntik botox bagi gebu. Palsu jew.


Dah la, tak nak mengomel bab rumahtangga. Nanti rumah dah siap pahat berbunyi. Eh kesitu pulak! hehe acah je. Next entry nak update pasal wedding ye! Tunggu ek.



p/s : mood status - rindu.







Photobucket

Friday, November 25

Thursday, November 24

Marry you

Alhamdulillah syukur je hadrat Illahi dengan limpah kurnia-Nya dan izin-Nya aku telah selamat menjadi isteri kepada MHCH.




Ya Allah Ya Tuhan kami..
Berkatilah ikatan perkahwinan ini..
Limpahkanlah hubungan ini dengan kasih sayang-Mu..
SesungguhNya Engakulah Tuhan kami yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang..

Ya Allah Ya Tuhan kami..
Jadikanlah kami suami isteri yang soleh dan solehah..
Yang taat pada perintah-Mu..
kerana sesungguhNya kami ini adalah hambaMu yang lemah..

Ya Allah Ya Tuhan kami..
Murahkan rezeki kami..
Kurniakanlah kami zuriat yang soleh dan solehah..

Ya Allah Ya Tuhan kami Yang Maha Pengasih..
seiringkanlah kami dalam melayari ketepian yang sejahtera,
sepertimana yang Engkau kehendaki..

Ya Allah Ya Tuhan kami..
Seandainya telah kau catatkan dia milikku,
tercipta buatku, dekatkanlah dia padaku,
satukan hatinya dengan hatiku,
titipkanlah kemesraan di antara kami agar kebahagiaan itu abadi...

~Amin Ya Rabbal Al Amin~






p/s : Alhamdulillah..hajat aku nak solat berjemaah selepas selamat menjadi suami isteri akhirnya tercapai juga..



Photobucket

Saturday, November 19

Waktu nya telah tiba..

Saat entry ini di tulis aku mungkin tengah berdebar menunggu.


Saat yang seorang wanita tunggu-tunggu untuk seumur hidupnya..

Saat yang paling manis untuk diabadi..

Dan saat itu...


adalah


hari pernikahan aku dan dia..



19. November. 2011.



Nervous tak usah cakap. Pasti ya jawapannya.
Resah usah di bilang. Pasti ya juga jawapannya.
Gelisah usah dikira. Kerana pasti adalah jawapannya.


Percintaan ini bukan mudah..ada suka, ada duka..ada lara..


Menempuhi alam sebagai seorang isteri juga aku tahu bukan mudah..akan aku cuba menjadi yang terbaik..buat dirinya..dan kehidupan kami..



“ Dari setinggi dan seluas kasih sayangMu, Kau limpahkan rahmat jua keampunanMu kepada kami. Berkatilah majlis yang diadakan dengan keberkatan dari permulaan hingga pengakhirnya. Sesungguhnya pertemuan ini adalah dengan izinMu, kurniakanlah kami ketenangan, kebahagiaan dan jiwa yang tabah menghadapi setiap dugaanMu. Mudah-mudahan perkongsian hidup yang dibina berkekalan hingga ke akhir usia dan kurniakanlah kepada kami zuriat yang soleh dan solehah.. dan moa kebahagiaan ini abadi hingga kesyurgaMu Ya Allah.. Amin.."





p/s sambil menaip..hati sebak baca doa ini..


Photobucket

Friday, November 11

Kotak hati

tiba saatnya kita saling bicara
tentang perasaan yang kian menyiksa
tentang rindu yang menggebu
tentang cinta yang tak terungkap

sudah terlalu lama kita berdiam
tenggelam dalam gelisah yang tak teredam
memenuhi mimpi-mimpimu malam kita


duhai cintaku, sayangku, lepaskanlah
perasaanmu, rindumu, seluruh cintamu
dan kini hanya ada aku dan dirimu
sesaat di keabadian


jika sang waktu kita hentikan
dan segala mimpi-mimpi jadi kenyataan
meleburkan semua batas
antara kau dan aku, kita

repeat reff



tiba saatnya kita saling bicara
tentang perasaan yang kian menyiksa
tentang rindu yang menggebu
tentang cinta yang tak terungkap


sudah terlalu lama kita berdiam
tenggelam dalam gelisah yang tak teredam
memenuhi mimpi-mimpimu malam kita


duhai cintaku, sayangku, lepaskanlah
perasaanmu, rindumu, seluruh cintamu
dan kini hanya ada aku dan dirimu
sesaat di keabadian

jika sang waktu kita hentikan
dan segala mimpi-mimpi jadi kenyataan
meleburkan semua batas
antara kau dan aku, kita...



p/s 6 days left

Wednesday, November 9

Kesempatan demi keuntungan


Andai pertolongan itu atas dasar kesempatan abaikan saja niat itu...





mood: terkilan-
Photobucket

Tuesday, November 8

Dari minda aku

Kita..tak pernah tahu jalan yang bakal kita lalui. Susah ataupun senang. Masing-masing punya jalan cerita yang tersendiri. Yang kadang-kadang boleh di bukukan menjadi sebuah novel. Kita seringkali mengalah dan tunduk dengan takdir. Sebab takdir itu lah yang menentukan segala-galanya. Takdir itu jua yang sebenarnya sudah tertulis semuanya. Tiap saat, minit, jam, hari, bulan dan tahun..tiap detik yang berlaku tu ada sebab dan musababnya. Dan sebab itu terciptanya perkataan 'Kalau'..


Mungkin ada yang pernah tersebut 'Kalau aku tak pergi sini, mesti aku aku takkan sesat macam ni'. Tapi sebenarnya jalan yang kita sesat tu lah adalah jalan yang mesti jugak kita akan lalu satu hari nanti. Maka.. kita pun secara spontan akan sebut 'Ooo..jalan ni lah yang aku sesat dulu. Rupa-rupanya memang aku akan lalu jalan ni'. Nampak tak apa kesimpulan kat sini? Setiap yang berlaku pasti ada hikmah nya. Walaupun kita dah sumpah seranah dengan kesalahan diri sendiri, tapi sebenarnya ada hikmah sebaliknya yang berlaku. Kan?


Hati..kadang-kadang memang tepat bicaranya. Sampaikan kekadang memang nak ikutkan je hati. Tapi...akal fikiran masih ada. Apalah gunanya Allah ciptakan manusia sebegitu sempurna dengan akal dan fikiran andai tak mampu gunakan dengan sebaiknya.. Teruknya kau nih la.


Hidup ni macam-macam ujian yang kena tempuh. Ada jugak yang lebih hebat dari jawab final Exam. Final exam kalau failed boleh repeat paper. Kalau hidup ni failed boleh repeat? Tak...tapi kita jadikan sebagai pengajaran. Dari pengajaran tu lah timbulnya pengalaman. Pengalaman tu kan mematangkan diri kita. Ye ke? Erm..mungkin kot. Tapi kan..seusia 23 tahun ni..aku pun tak tahu tahap kematangan aku tahap mana. Yang pastinya aku tahu aku masih muda. tsskk- Banyak lagi aku kena belajar. Perh...tak cukup ke zaman belajar dulu tu? Jawapannya tak- Ni zaman belajar alam kehidupan. -Ngeri je dengar- Kalau ikutkan aku.....ha kan dah sebut kalau jugak tu. Eish. Tak apelah. Tak payah lah sambung.


Entry ni ntah apa2 je sebenarnya. Aku cari diary online aku tapi tak jumpa. Bencinya....... Susah nak aku luahkan kata-kata. huaaa.. :( Tiap kali restore, tiap kali nak kena cari balik. Kalau diari manual susah pulak. Salah letak haii jadi bahan jela. Tak suka. Tak suka.



Kalau tak suka dislike la cepat!






p/s kondisi aku masih tak stabil~ Ya Allah berikanlah aku kesihatan yang baik. Amin..




Photobucket

Thursday, November 3

DIY : Bunga Tisu White + Purple

Yeay..dah siap! Hepy nya. :D Sekarang ni tinggal nak gubah bakul je untuk letak bunga telur yang comel ni. Comel ke? Tak pun. Tapi suka combination kaler- putih + ungu. Suciiiii je rasa. Sesuci nya cintaku. **muntah**

Ruang tamu jadi workstation ku~

Bunga yang pink ni masih lagi terfikir-fikir nak teruskan misi ataupun nak beralih arah. Urm...any idea? Ye ye...dalam perancangan.


Bunga telur ni aku mula berkenan lepas blogwalking kat belog-belog orang nak tawen. Bunga ni di buat dari kertas tisu. Ada yang cakap guna kertas tisu cap Tesco pun boleh tapi ada type nya. Bukan sembarangan tisu tau. Jangan pulak korang mentry tisu toilet tu. Kang tak pasal-pasal lencun pulak.. hihihi


Kos buat bunga ni tak banyak pun. Sebab bahan-bahan yang lain macam riben aku memang dah ada. So, kita recycle balik lah. Jimat kan?


Korang nak try buat sendiri pun buleh.. tips nya.. TRY + ERROR. Sebab aku pun bukan tangan seni.. :)

Gigih dia buat. Mula-mula cakap "tangan ni keras. Tak reti buat la."
Tapi, dalam keras-keras tu rupa-rupanya lagi cantik dia buat dari aku. (oo baru aku tahu, alasan je ni sebenarnya..kan kan kan..) Ni yang tercabar ni!

Ni semua hasil kerja tangan orang keras tu. Kemas kan? Jeles laaaaa.. Tapi dia buat untuk bunga sahaja. Kerja-kerja yang lain aku langsaikan.





tadaaa..

Inilah hasil tanganku pula...


Close-up lagi..


Ha yang ni versi menegak pulak. Ok tak? Simple je.. Boleh lah kan..







Ni yang last skali..
*tiba-tiba*
-.-'


heheh jangan marah. Gambar ni edit untuk suka-suka je. :)



p/s sibuk update blog, bunga untuk bakul tak siap lagi tu!! ok bye.


Photobucket

Wednesday, November 2

Ombak Rindu huhu

Ombak Rindu. Filem yang diadaptasi dari novel 'Ombak Rindu'. Peminat novel mesti tahu punye.

Ni OST cover by Ajek Hassan. Original song by Adira & Hafiz. Rasa-rasanya Ajek atau pun lelaki yang bawak sorang lagu ni lagi better dari perempuan kot.. (pendapat je ok~hehe)


Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku

Tuhan aku tahu banyak dosaku
Hanya ingat Kamu kala dukaku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya ‘tuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dariku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mataku
Yang mengalir membasuh lukaku
Agar dia tahu ku tersiksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku





Photobucket

6 more and more and more

6 more left ~~



Peh....poyo punya misi. Aku buat 1, stop. Reply comment kat fb. Aku buat riben kejap, stop. Blogwalking plak. Dapat siap 8 kuntum tadi, aku tidor plak. *tak bleh pakai betul!


hahaha



Sebenarnya aku tak boleh concentrate buat benda alah tu. Sebab leher aku sakit. Yelah mana tak nya, malam tadi kan aku pergi jumpa doc. Siap dapat 2 hari mc suruh duduk diam2, makan ubat, tidor dan rehat. Aku pulak kunun-kunun nak habiskan kerja-kerja terbengkalai tu ha. Jadinya, aku kenalah buat perlahan-lahan. Tak boleh push sangat diri. Nanti makin sakit pulak aku jugak yang susah. Kan...


Tak pe..masih sempat lagi.. (sedapkan hati ke?). huhuhu Nasib baik dia tolong buat kan bunga haritu. So sekarang ni aku tinggal ikat riben dengan kain net. Kalau dia tak tolong, aku rasa masih banyak lagi kot.


Tak apa-tak apa, kejap lagi nak buli dia lagi lah. hehehe sambil tunggu sup sayur sampai ni. Laparnya lah.. Nasib baik tak ada baby dalam perut ni. Kalau ada, mesti baby tu cakap "lambat lah papa ni beli makanan!"



Ok bye.





Photobucket

Tuesday, November 1

Cuti

Hari ni...cuti... First time tu selama 2 bulan aku kerja berterusan tanpa -Cuti tanpa Gaji ataupun MC. Biasanya tak cukup sebulan aku mesti ada amik cuti. hehe Sekarang tengah masak bubur. :) Lauk malam tadi ada lagi belen-belen. Panaskan jela..



Aktiviti hari ni nak sambung buat munge-munge cinta.. Jom!


Photobucket

Monday, October 31

Tentang bulan

Pejam celik tidur bangun makan berak- dah nak datang bulan. Eh masuk bulan ler. Bulan apa? Bulan cinta! ~Bulan itu...uh..bulan cinta..bulan itu...uh..bulan kita...aha... lalalala...~ hahaha **muntah**


Bulan November ok = Bulan sebelas = Bulan cuti sekolah = Bulan kawen jugeeee. pheww.. ramai jugak yang amik bulan Nov ni untuk kawin ye. Tambah lagi ada tarikh spesel 11. 11. 2011. Ha...kau ada? Aku tak ada..


11. 11 tu tarikh anak buah aku kawin. Peh...dah besar dah dia rupanya. Err..memang pun. 28 tahun dah dia. -.- Umur yang memang dah matang dan bersedia dari segi mental dan fizikal. Go ayung Go!


Aku punya pulak? Errrrrrr..... 2minggu 4hari lagi. Takut giler!









Photobucket

Sunday, October 30

Walau apa pun yang terjadi....kemudian?

Tadi kata nak tido. Tapi tak tido-tido. Esok nak bangun malas. haipppp!! Kerja dah dekat masih tak bersyukur ye? Eish...tak-tak. Bersyukur sangat-sangat.. Cukuplah dengan apa yang aku dah ada sekarang ni.


Cuma semalam..adalah dua perkara yang berlainan terjadi. Dan tiba-tiba dalam hati pun terdetik..kalau aku dot dot dot..mungkin aku dot dot dot.. tapi kini rupa-rupanya dot dot dot.. err aku pasti korang semua tak tahu apa dia. Nak cerita..tapi tak apalah. Simpan sorang-sorang je. :) Yang pastinya dua perkara tu sebenarnya adalah perkara yang terbaik dan terindah. Cuma dalam terbaik dan terindah tu ada kesedihan- sedikit. *sikit je tau.


Toksah meleret-meleret. Yang pastinya..




"walau apa pun yang terjadi, berjalanlah tanpa henti.."





Photobucket

Kembalikan indah

Baru aku perasan. Sebenarnya Siti Nurhaliza ni banyak lagu-lagu dia yang best-best.

Layan lagi satu..


Setitis air mata

Gugur ke bumi
Menjadi lautan kaca
Harus ku renangi

Dimana kau menghilang
Kasihku rindu
Biar apapun menghalang
Janganlah kau membisu

chorus
Inikah cinta menghiris jiwa
Kau biar hidupku jadi melara
Sucikah cinta kau cemar janjinya
Bertarung aku dengan sengsara


Tak rela ku bersedih
Dihimpit duka
Berkaca hati merintih
Pecah tak ku duga

Ingin ku meluahkan
Segugus rindu
Kembalilah keindahan
Cahaya dihatiku

Ulang chorus

Oh...kasih terbayang kenangan lalu
Oh...bersamamu
Berjanji setia tak ingin berpisah
Berdua kan selamanya.....


**aik nape semua lagu sedih-sedih je yang aku post nih?


:(





Photobucket

Di sini aku berjanji

Lagu ni macam sedih je dgr..


Di sini ku berjanji
Setia keakhir nanti
Berhias ceria atau bias duka
Engkau tetap ku cinta

Di taman syurga ini
Segalanya berakhir
Gugurnya cempaka
Harumnya berlalu
Dan tinggallah ku sendiri

Lagi dihina
Sedang hatiku masih terluka
Kau bukan seperti
Yang aku kenali
Waktu kita bercinta
Mengapa tak seperti dulu
Di waktu kita bercinta

Sepinya taman ini
Sunyilah lagi rintihan tangis di hati
Inginku lenyapkan
Namun di kejernihan air
Wajahmu ku terbayang

Tak percaya... kau
Berubah sekelip mata
Benarku bagimu salah
Mungkin alasan semata
Takkan cinta
Hadirnya sekilas cuma
Yakin ku di sudut hati
Aku masih kau cintai

Mengapa tak seperti... dulu
Di waktu kita bercinta
Sepinya taman ini
Sunyilah lagi rintihan tangis di hati
Inginku lenyapkan
Namun di kejernihan air
Wajahmu ku terbayang







Sedih-sedih pun aku tetap suka Siti Nurhaliza.




iloveu cikti.. :-*

Photobucket

Kalau ku tahu

Satu ayat yang sedang bermain dalam fikiran aku sekarang ni adalah ~











"Kalau ku tahu.. "






















Apa yang kalau aku tahu andainya kita semua ni sekadar perancang terhebat sedangkan yang menentukan adalah yang paling terhebat?

Apa yang kalau aku tahu andainya sebenarnya apa yang tulis ni aku puntaktahumotifsebenar.


p/s tidur laaaaaaaagi best.


zzzzzzzzzzzzzzz




Photobucket

Saturday, October 29

Gue capek

Penat..




Hopefully aina dapat merealisasikan macam apa yang aku nak.





p/s terima kasih banyak-banyak to saly yang menemani seharian! Jasamu sangatttttttt ku kenang..



Photobucket

Tuesday, October 25

Wedding Cake idea

Takde kek, macam tak lengkap je majlis tu. Nak jugak suap-menyuap kek selain dari makan beradab. Kan?


Aku selalu jatuh cinta dengan PINK colour. Sampai kan aku sendiri terlupa yang tema aku sebenarnya adalah PURPLE. Semua barang yang aku nak beli- yang aku jatuh hati- Pink jugak. Kombinasi pink + purple cantik tak? Eissshhh apsal la kau comel sangat PINK??! Stress aku tau.


Sebab masa bertunang dah puas bergaya dengan pink, maka kahwin kenalah yang lain pulak kan. Kang orang asik cakap "ishhh pinkkkkk nyaaaa.......".

Bila korang tengok kek kaler pink macam ni tak teruja ke?


Kalau dapat kek macam ni, tak teringin aku nak potong. Sayang woooo. Nak keraskan dan buat pameran je dalam peti sejuk. Boleh?

So lovely~~
Membawa aku keberanganan yang teramat sangat. Eh.


Berbalik cerita pasal kek. Google je pasal wedding kek, semua yang kuar jenis fondant. Pehhh...memang jatuh cinta beb dengan design-design fondant kek ni. Tambah lagi yang pandai hias tu. Tapi, bila korang tengok rege nya......urmmmmm too costly. Walhal sebenarnya fondant kek tu tak sedap pun. Sebab base nya adalah gula. No no no no.. Habis semua makcik-makcik aku kencing manis dorang naik pulak lepas kenduri karang. Tapi kelebihan kek ni, adalah tahan cair. Faham-faham jelah, kek ni dah tentu dijadikan bahan pameran dari start mejelis sampailah ke acara potong kek oleh pengantin. Mejelis pulak disiang hari. Korang ingat make-up jeke boleh cair. Kek pun buleh taw.. So, kek macam ni memang sesuai sesangat untuk wedding day uols.


Ada lagi pilihan. Kalau tak nak fondant, meh kita beli ready made je. Pilih je nak Cikret Recipe, Baker's Cottage, King's, Berry's Park, Baskin Robbin, etc. Ha....tunjuk je nak yang mana. Harga mostly bawah RM 100 je. Kan senang macam tu. Kan kan kan.


Tapi......



Aku ni kekadang cerewet jugak. Boleh tak kalau aku gedik-gedik nak buat kek kahwin sendiri? Sebab aku nak design / deco sendiri kek tu ikut citarasa aku. Ala sedap tak sedap tu belakang kira. Kalau sedap hah dengan bangganya boleh lah cakap "Ni pengantin yang buat sendiri." Dah tentu aku dapat pujian dari orang ramai. wakakaka Kalau tak sedap aku cakap la "Ala beli kat kedai pekan tu aje. Biasalah kat sini bukan senang nak cari kedai kek yang jual sedap-sedap sikit" ekekekekeke **gila jahat aku ni. ish no no no. Cannot say like dat**



Bulehhhhhh tak buat sendiri? Agak-agak gila ke tak idea ni? First thing yang aku fikir adalah MASA. Akan cukupkah masa aku untuk buat sendiri kek tu? Kalau betul aku nak buat, aku memang betul kena plan masa aku.

Aku suka design yang simple but nice. Comeinya lah kau pink. Aku nak imagine kek ni kaler purple memang tak buleh. Ouh Saly, maafkan aku. ~.~'


Ok. Baru jumpa yang so-so lah kaler purple tu. Cenggini sikit gaya kek tu boleh? Tapi, tak de lah sampai bertingkat-tingkat. Setingkat pun dah cukup. Kalau nak bertingkat aku nak sampai 10 tingkat macam rumah aku ni. eheh poyo*







p/s tak lama je lagi dah.. huhuhuhu

Photobucket

Esok cuti la weh!

Memerlukan rehat yang panjang..






Sakit nya macam rasa nak tumbuk orang.



p/s kalaulah mak ada...sakit serta-merta berkurang..sebab mak selalu buat sendiri 'air penawar' untuk anaknya. T_____________T

Photobucket