Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, April 20

Lambaian Kaabah

Lupakan seketika masalah yang sedang berlaku..
Yang berlaku akan tetap berlaku, tak mampu tuk kita menolak nya..
Sekarang ni ku hanya berserah pada-Nya..
Hanya mampu berdoa yang terbaik dan cepat-cepat keluar dari mimpi ngeri..
Ku tak mahu sejarah berulang..

Pagi tadi hantar makcik dari Johor ke KLIA tuk menunaika umrah. Dia pergi bersama anaknya. Menjadi tetamu Allah untuk kali yang ke 3 kut.. Alhamdulillah...rezeki dari Nya untuk menjadi tetamu Allah lagi. Lambaian Kaabah memanggil hamba-hamba-Nya.. Semoga mendapat ketenangan dan keredhaan disana.. Amin..



Bila tengok gambar Kaabah macam ni, hati kecik ni teringin juga nak kesana.. InsyaAllah ada rezeki berkerja nanti kaki ini akan jua melangkah kesana. Mana tahu pergi dengan bakal suami.. hehehe *angan2 lebih* :)

Bila pergi KLIA, suka tengok pramugari2 yang cantik molek ditambah pramugara yang hensem dan juga pilot2 yang segak. hehehe *gatai*

Apa-apa pun ku doakan semoga makcik selamat pergi dan selamat pulang, dan tabah menghadapai setiap ujian yang dtg dari-Nya.



~~Bila turn aku pula nak rasa naik kapal terbang ni??? huhuhuhu~~



Saturday, April 10

Semangat yang hilang, bahagia nan kelam ..

Pada siapa harus ku luahkan..
Semangat yang hilang..
Rumah ku kini mungkin bukan lagi syurga ku..

Mana pergi bahagia ku..
Mana pergi senyum ku..
Mana pergi teriak girang ku..

Aku tak tahu apa yang bermain di fikirannya..
Aku tak tahu apa yang ada di dalam hatinya..
Aku tak tahu apa perancangannya..
Aku tak tahu di mana silapnya..
Aku tak tahu apakah di sebalik semua ujian ini..
Aku tak tahu...!!!!!!

Hati marah, tapi tak mampu bersuara..
Hati bergelodak, tapi tak mampu tuk bertindak..

Aku mahu keluar dari semua ini..
Aku mahu pergi dari derita ini..
Aku mahu lari..dan terus berlari....

Selagi aku bertahan, akan ku bertahan..
Kalau dah itu takdir Nya..
Kalau dah itu suratan nya..
Kalau dah itu memang janji dari Nya..
Aku hanya pasrah dan berserah..
Hanya ku mohon yang terbaik dari mu Ya Allah..


...........................................................................

Saturday, April 3

First time tak balik rumah

Hahaha! Minggu ni aku tak balik rumah! Ya. Macam tak percaya je muka ni tak balik kan. Tapi tu la hakikat nya. Bila aku tak balik, mereka pasti mencari-cari dan tercari-cari aku di mana. hehehe! Mula lah pak ku call dan kak ku sms. "Ko tak balik ke?" hehehehe!! Rindu la tuu... kan3.. Aku tak balik mungkin untuk 3 minggu terakhir ni je. Sebab lepas tu dah stat study week n final Exam. Di akhir-akhir macam ni la banyak asement dan juga test. Jadi, tuk menghindarkan dari aku tak buat asement baik aku stay. Tak pa, sekejap aje. :)


huhuhu sekarang ni tengah hujan.. Best..best..best... Kalau dapat tidur lagi best. Tapi aku nak on9 sampai lebam. keh3..


Tiba-tiba aku rindukan Damya... Rindu nak dengar dia panggil mak usu dia ni... "Cik caa....Cik caa..." Bila jumpa muka aku je, "Cik caa..", bila nampak gamba dalam purse mama dia pun dia kata tu "Cik caa.." jugak.. aishh... Damya..Damya.. Tak pa, nanti acik balik kita main puas2 ye damya cyg..


*ni la damya comel...
dalam banyak2 anak buah aku, si kecik ni paling comel mcm mak usu dia..
>.<


Oh, minggu depan adalah hari yang paling penting dalam hidup ku... Hari apa? Dirahsiakan dulu..tak suprise la nanti kan.. hehehe! Jadi, kerja-kerja searching menyearching Quote telah berjalan dengan lancar. Sangat suka bila dapat banyak sources. Ni la kelebihan internet bila segala-galanya di hujung jari aje....
i likeeee.....
*tadaaa.....ni salah satu yang aku dapat dari photobucket.. ade banyak lagi aku donlod, tapi bagi tengok satu je la ekk... :)


* tunggu 11 April nanti yek...sgt teruja.. :)