Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, December 30

Zam-zam-Ala Kazam

Kita dah berada di penghujung 2010! Banyak pahit, manis, suka, duka, hiba, haru, huhu semua lah ada. Inilah namanya 'kehidupan'. Kata orang, kalau tak ada semua tu tak mencabar lah hidup. Ya atau tak entah lah. Bagi aku, kadang-kadang kita memang perlukan cabaran. Sebab dari cabaran mampu ukur sejauh mana tahap kita boleh pergi dan melangkah. Tapi..bila dah banyak sangat cabaran tu yang lama-lama terbit ayat begini 'kan bagus kalau hidup tak ada masalah. happy je..' betul kan??!


Apa-apa pun, mari lah kita lupakan segala kenangan pahit yang berlaku. Abadikan kenangan manis itu. Buat apa nak ingat benda yang dah lepas. -No Regret- okey? Macam bagus je ayat kan. Padahal dalam hati Tuhan je yg tahu.


Tahun 2011 ni tak ada azam lah. Zam zam ala kazam je. Bagi aku apa yang dah ada ni aku bersyukur sangat..tinggal lagi aku nak upgrade kan je lg. Maksud nya perbaiki lagi. Tak ada apa lagi azam, melainkan nak hidup dengan tenang, sihat selalu, dan bahagia bersama orang-orang yang membahagiakan ku....


Oh ye, esok cuti. Sempena kemenangan Malaysia. Harap-harap dapat bangun awal nak cuci kereta! Moh ler kita.....................gosok-jgn tak gosok2..kereta yang satu gosok!!




*mari kita kasi sama ini putih laaaagi putih.. *





my sign

Tuesday, December 28

Motivate yourself!

Kalau boleh aku tak mahu lagi bercerita tentang kisah sedih, perit, pahit, menyampah, benci dalam blog cantik-molek-gedebum aku ni. Aku tak nak 'mencemarkan' blog ni dengan kata-kata yang busuk. Sebab bila di masa hadapan, bila ku buka kembali episod-episod lara tu hati ini tak kan tenang bila teringat akan kisah-kisah yang memang tak patut di kenang. Bukan ke kita harus memandang ke hadapan je dengan melupakan kisah lalu dan berbahagia dengan kenangan yang manis je. Jadi, setiap kali ada masalah marilah cuba memotivasikan diri sendiri. Dengan..buat sesuatu apa yang anda suka. Contohnya pergi lah search dengan bantuan uncle Google tu cari je quote yang berkaitan dengan masalah anda. Contoh: kalau tengah putus cinta, boleh lah belek-belek cari 'sad quotes' ataupun 'heartbreak quotes'. hehe


Ataupun cara paling best bagi aku search gamba cun-cun kat intenet edit lawa-lawa buat quote sendiri. Pastu letak la kat facebook atau pun blog. pun buleh.. :)


Tapi..masalah kat sini gamba yang aku nak edit tu masih lagi dalam simpanan pakcik itu. ishh..kedekut masa betul nak transfer dari phone dia ke laptop putih saya ni. =.=' Tengah buhsan dan tension lak tu skang ni. huhuhu

Atau pun paling banyak orang buat, bila tengah tension dia akan dengar music. Pernah dengar kan 'Music is da best therapy?'. Kadang-kadang aku akui memang betul. Bila tengah down cari lah lagu-lagu yang boleh menenangkan hati anda. Tapi bila tengah putus cinta usah lah kau melayan lagu-lagu jiwang 90an. Mahu nya kau berteman kan air mata dan emosi terlebih nanti!


Dah la, jom hayati bait-bait ni...


Ku bersyukur kepadaMu
hanya Dikau Yang Satu
memberiku cahaya hidupku
Maha Esa
gelap tanpa kasihMu
perjalananku buntu
ampuni segala dosa-dosaku


Aku terpaku melihat kebesaranMu
aku bersyukur segala rezeki untukku
dan juga bila Kau dalam fikiranku
aku tunduk membisu terus sujud padaMu
mari kita renungi segala apa terjadi
mana perginya cinta?
mana hilangnya setia?
aku akan terus cekalkan hati ini
dari terbit sehingga terbenamnya mentari


Dunia sementara
kan dihitung juga
sebelum terlambat tunaikan kewajipan kita
tak guna airmata menitik bila tiba masa
syurga atau neraka
itulah jawapannya
aku lelaki lengkap dengan anggota
berfikir setiap masa
fikir tentang keluarga
lindungilah aku dari fitnah dan noda
Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia


Ku hirup secukup udara
hatiku buka termenung
melihat jalan gelap lagi mendung
kadangkala ku bertanya
ke mana cahaya?
mana nak ku cari sedikit kudrat dan keramat
yang penuh rahmat?
berjuta-juta kali dunia mempermainkanku
hati menurut nafsu
nafsu menipu aku
tapi ku bersyukur pada Yang Maha Esa
dapatlah pena menari meluah kata-kata


Ku meredhai apa telah terjadi
tunjukkanlah jalan benar
ampunilah dosaku


Aku tafakur dihadapanMu
berderai-derai airmataku gugur
tidak tertanggung
peperangan emosi ini takkan berhenti
selagi dosa lama masih aku bebani
moga aku disirami salju kasih Illahi
semoga malamku tak bertemankan mimpi ngeri
berikanku secebis kekuatan, kebahagiaan
hati ini moga Engkau terangkan....


Oh Tuhan Yang Satu
ku serahkan diriku
hanya kepadaMu


(hanya mampu berserah kepadaMu)


ampuni segala dosa-dosaku......





my sign

Monday, December 27

Boleh?


Boleh tak nak biar masa sahaja yang tentukan?




Boleh ke??????????





pening. pening. pening.

my sign

Monday, December 20

Ibu anugerah tak terhingga

Betapa beruntung nya diri ini mempunyai ibu seperti Mak..


Balik je kerja masuk bilik tengok katil cadar dah di tukar baru. Tegang pulak tu. Fulamak. Nak baring pun rasa sayang. Tengok bakul baju pulak kosong. Tanda nya mak dah siap tolong basuhkan. Alahai mak oh mak..


Mak....macam mana lah anak mak ni tak mengada-ngada. Semua mak buat. Dulu boleh lah buat alasan kunun-kunun time sekolah banyak kerja sekolah, masa masuk U pulak sibuk dengan assignment, ni dah berkerjaya, kerja pun tak ada lah macam kerja membanting padi semua kerja rumah masih lagi mak buat. Aduhai...betapa tak sedar nya dek untung aku ni kan! Tu pun masih malas lagi. Bila dah tinggal berdua, nak basuh pinggan dua bijik pun mak cakap "Tak payah lah, tinggal je nanti sok mak basuhkan". Ha mana aku tak makin malas. Teruknya!! @_@


" MAK,
Mak adalah anugerah yang TERBAIK yang Allah cipta untuk saya "




*sedih dan sayu dengar lagu adik Aeman ni*


ilove u mom.


>.<




  • Sayangilah ibu anda sementara mereka masih ada
  • Salam & dakaplah mereka setiap hari


my sign

Sunday, December 19

I love Saturday

Memulakan perjalanan dengan Bismillah. Semalam sempena hari sabtu ataupun hari bersantai-santai nama nya adalah hari untuk bersama dengan sidia. ^.^ Awal-awal lagi dah siap reserve 3 tiket. Marathon tengok cerita Ngangkung-Hantu Kak Limah balik Rumah-3D Tron Legacy. Jam 4.30 bru gerak dari rumah. Sebab dah reserve tiket awal-awal. Tak ada lah fenat kami nak beratur panjang. =.='


Makan kenyang di nando's. Tapi kurang kenyang sgt. Sebab amik ayam dan 2 sidelines je. Bukan rice. :( Sesi berjalan exercise keliling pyramid tak lagi dilakukan demi mengelakkan kefenatan yg keterlaluan yang mungkin kan terjadi. *belajar dari pengalaman* eheh


Tapi sesi bergambar itu harus. Mentang-mentang dia ada iphone 4. Galak dia snap sana sini. Tapi saya suka. -.* Habis lah kedai cupcake chips tu menjadi mangsa. Kalau tokei tu tengok balik cctv, mahu nya dia gelak perangai kami menggunakan kedai dia sebagai lokasi utama penggambaran. ahaks.


Antara ketiga-tiga cerita tu cerita yang pertama dan kedua memang gelak la. Yang ketiga aku tak paham langsung sebab tak ada subtitle. kesian. =.=' Spek mata 3D pun kena letak tepi je sebab terlalu besar. Kena double kan dengan spek biasa. Boleh ke imagine macam mana? Sebab tu lah aku tak pakai. Ni lah masalah orang rabun yang tak pakai contact lens. huh.


Terima kasih sidia belanja tengok wayang. Tak ada ayat lain yang mampu di terjemahkan melainkan iloveu.







my sign

Saturday, December 18

Birthday Tickers di Widdlytinks.com

Berjaya! Berjaya! Lama dah aku cari birthday tickers ni yang best selain dari Daisypath tu. Masa blogwalking cari tempat makan mana sedap aku terjumpa tickers ni di sebelah bahu blog dia. Comei aje. So meh la singgah sini. Senang je nak buat nya. Ikut je instruction yang dia dah bagi tu.




Selamat Mencuba!

:)






my sign

Wednesday, December 8

Aku tak paham la :(

Kehidupan berjalan seperti biasa.. Seawal lebih kurang 7.45am aku pasti dah bergerak ke tempat kerja. Dengan harapan dan doa "Semoga hari-hari ku di permudahkan oleh-Nya". Sampai ke tempat kerja aku..erm..baru beberapa hari bekerja jadi aku kurang pantas untuk memahami step by step tiap kerja-kerja yang aku harus lakukan. Tak apa, bak nasihat K.Aida "slow-slow je tak apa". Memang..tapi aku masih lagi tak berpuas hati tahap pencapaian kerja aku buat masa ni. Walaupun baru 5 hari bekerja, aku rasa aku blurr... =.='


Sebab dah sekian lama erk..lama ke? aku meninggalkan kerja-kerja admin nih. Tu yang aku agak blur. Bencinya jadi seorang yang blur. Macam apa-apa ntah rasa. Dulu handle sorang company kecik je boleh lah. Barang-barang yang dia supply kan aku paham la jugak. Tapi nih... satu menda aku tak tahu. Macam mana ni? Aku kena bawak kamus kut. Cari patah-perkataan tu apa maksudnya. Yela semua pasal engineering. Ape kemenda ntah nya. Aku nak sebut pun terbelit-belit lidah. :/




Tolonggggggggggg!



:(




my sign

Tuesday, December 7

M means i Miss you .


I miss you

....


each day.






my sign

Sunday, December 5

Siapa Dia?

Mungkin aku di anggap ketinggalan zaman.

Mungkin ya!

Bila orang semua bercerita pasal dia aku sikit pun tak hirau.

Walaupun hari-hari on da way nak pergi kerja dalam kereta suara dia PASTI akan kedengaran.

huh

Siapa tu? Fofular sangat ke?

Tapi bila semua diam tak bercakap pasal dia, aku pulak dah jatuh hati dengan dia.

Apakah???

Oh Tidak! Tapi ya!

Aku memang dah jatuh hati dengan lagu-lagu dia.

Dialah


..Maher Zain..

Korang semua confirm2 dah kenal dia sesangat kan?

Aku je yang tak kenal.

Kesiannnnn...

=.='




Nah...dengarkan lah lagu fevret saye :)

Sila lah kelik dan dengar..


Baraka Allahu lakuma - Maher Zain







p/s suka lagu-lagu nya je. Orang nya walaupun encem urmm tapi tak minat lah! heh



my sign

Friday, December 3

Get Well Soon!



Cute tak?

>.<

Cakap cute cepat!

hahahaha

tak ada kerja nak paksa orang pulak.


ish..ish..ish..





Pesanan penaja untuk pakcik

-makan ubat
-tidur dan rest banyak2!


:)



p/s i luv u..
my sign

Minyak naik ke Naik minyak?

Semenjak aku dah berkenderaan sendiri di kala ini, bila kerajaan mula umum kan kenaikan harga minyak aku pun dah mula terasa "oh! sangat membebankan!". Bukan setakat minyak je tapi bahan asas yang hari-hari kita makan-GULA. Tak payah tunggu lama-lama. Esok juga peniaga-peniaga makanan ni secara automatik akan menaikkan sekali harga makanan + minuman di kedai mereka. Makanya, lepas ni air teh ais je mungkin mencecah rm2 satu cawan!




Bila minyak dah naik, maka lepas ni semua benda akan naik. Tak percaya? Buat lah perbandingan barang-barang makanan lepas ni. Pergi pasaraya tengok dan ingat harga barang tu, kemudian pergi balik minggu depan. Nah...confirm naik! Bukan lah nak kata apa. Mereka pun peniaga. Nak bayar kos yang lain-lain lagi kan. TAPI - bila minyak dah naik ni, akan adalah segelintir-segelintir mereka yang cuba mengambil kesempatan untuk kaut keuntungan yang berlebihan. =.='


Rakyat seringkali di suruh berjimat-cermat seperti :


-kurang kan manis dalam minuman
(sebab tu naik kan harga gula kut!)


-naik kereta ramai-ramai pergi ke tempat kerja
(sama je jalan masih jem jugak!)


-kurangkan bercuti di luar negara
( jangan tayangkan iklan m
elancong @ tambang murah la. Buat orang teruja je nak terbang ke mana-mana dengan harga yang murah! )

-membeli barangan / produk malaysia
(bukan tak nak sokong tapi bila tengok rege je terus TAK JADI. Apsal harga nya lagi mahal?? Felik ke tak felikkk...)


~~~~~ bla bla bla bla bla bla bla bla~~~~~~


Sampai naik menyampah nak list kan. Tapi walau bagaimana cara sekali pun cara mereka menyuruh rakyat berjimat, rakyat yang miskin akan sentiasa tertindas. Dengan gaji yang ciput je yang tu lah nak buat makan, yang tu lah nak belanja dapur, belanja anak sekolah, yang tu lah nak kena bayar kereta, bayar sewa rumah lagi, loan ptptn lagi macam2 lagi lah. Akibatnya semakin ramai yang buat dengan hutang bank. Tambah kredit kad. Bagi yang nak kahwin pasti tak akan terlepas buat loan sebab harga barang semua dah naik. Pening23.......... @_@

Kesimpulannya, bila dah naik kan harga minyak wahai pihak yang bertanggungjawab, sila lah memikirkan kaedah yang terbaik untuk rakyat. Galakkan rakyat menggunakan 'public transport'. Dengan menaik taraf lagi kan kenderaan awam demi kesejahteraan bersama. Bina LRT, komuter, keretapi dan juga bas dengan memastikan ia nya selesa dan selamat. Tak salah kita share maklumat mahupun mengambil pakar dari luar demi memastikan penggunaan kenderaan awam kita setanding dengan negara luar lain.


Tiru lah seperti negara Singapura. Rakyat mereka tak hairan pun kalau tiada waima sebuah kereta. Sebab, kat sana nak pergi mana-mana pun amatlah mudah. Menunggu bas tak sampai 15 min pun. Apatah lagi LRT.

MRT mereka lebih laju dari kita walaupun tak lah selaju Bullet train Jepun!


Kalau pihak bertanggungjawab memikirkan alternatif terbaek untuk rakyat, maka rakyat pun tak mengeluh dan buat demonstrasi tanda protes kenaikan minyak!




p/s: Pandai bercakap dan menulis je, tapi siapalah suara kita untuk di dengari oleh mereka.. >.<





::Gambar-gambar di atas di ambil dari google sahaja. Sebab tu tak letak watermark. Harap maklum ::




my sign

Tuesday, November 30

Riwayat Cinta

Gerhana yang melanda seluruh alam semesta
Dunia gelap sunyi tanpa cahaya
Begitu la hatiku terasa

Siapa yang rela diri bernafas dalam derita
Dunia ku rasakan jadi sengsara
Di cengkam sedih yang tak terduga

Kemana hilangnya keindahan yang ingin ku pandang
Diselimut rasa sepi keseorangan
Dihiris kelukaaan

(Korus)
Sentuhan mu yg pertama
Bagaikan madu menyirap asmara
Tapi itu hanyalah kepalsuan
Tersingkir aku di dalam khayalan

Perlukah aku bercinta
Andai hidup berteman airmata
Biarkan saja aku bersendiri
Usah kau memandang wajah ku lagi

Sesungguhnya tiada jalan untuk kita bersama
Ku rela kepedihan menjadi luka
Berakhirlah riwayat cintaku




*Salah satu lagu faveret aku. Syahdu weh lagu ni. Tambah lagi kalau korang dengar masa tengah gaduh-manja dengan boyfren sambil drive. Confirm ada yang menitis air mata. =.=' Jiwangnyeeeeeeeeeeeeeeeee aku.. keh3 (tapi sekarang tak gaduh la. hehe sesaje je post. Jgn ada yang salah faham ye!)


my sign

Thursday, November 25

Hari-hari terakhir di MBB

Hari ni hari terakhir aku di sini. MBB. Lepas ni tak ada lagi kena himpit dalam tren, tak ada lagi kena jalan laju-laju sebab nak kejar makan breakfast sebelum pukul 8.45 am, tak ada sembang-sembang guna chatting dengan k.nora dan k.mek, gosip gugurl dengan k.sarah, tak ada lagi dengar keluhan k.linda, dan yang paling dirindui makan lunch sama-sama dengan geng kat Hawker. Sob sob sob.. :(


Dulu masa aku kecik-kecik bila aku tengok orang kerja aku selalu jadi teruja. Terutama bila tahu orang tu kerja dekat company yang besar-besar. Dulu aku pun pernah berangan nak kerja dekat Maybank. Aku pernah cakap 'kalau satu hari nanti aku dapat kerja kat sini seronoknya'. Tapi entah macam mana rezeki aku agaknya untuk merasa walau sekejap pengalaman bekerja di sini. So far, semua yang aku kenal kat sini memang baik-baik. Terutama 4 kawan yang rapat dengan aku. Ellya, Eida, Umi dan tak lupa K.sarah. Kami lunch sama, toilet sama, solat sama, dan kena marah pun sama-sama.

Inilah wajah-wajah yang 'menghidupkan' hari-hari ku di MBB

Eida-Lya

Sahabat waktu susah dan senang. Kami sentiasa berdua kadang-kadang bertiga kemana sahaja.
Walau pun baru je kenal, tapi macam dah lama kenal.


ni dengan k.sarah

Masa mula-mula kenal akak ni, aku kenal meja dia je. Sebab kat meja dia ada stick nama yang ditulis "SARAH". Dari situ aku tahu nama dia. hehe Masa mula-mula duduk sebelah dia, takut nak tegur dia. Sebab dia tak nak pandang langsung. Fokus betul dengan kerja dia. Sampai lah aku terpaksa jugak tegur sebab masa tu aku cuak gila first time guna sistem. So, dia la yang tunjukkan aku. huhu



dengan k.nora (tudung kuning ) dan k.mek (biru)


Mereka berdua ni umpama kakak bagi aku. Sentiasa memberi sokongan dan nasihat tatkala saya perlu. Juga pakar motivasi dalam percintaan. Mungkin dari pengalaman yang mematangkan mereka. Kata-kata terkahir yang aku paling ingat bila mana dia bertanya dengan aku yang mana aku pilih antara cinta dan duit 'kau ingat cinta je boleh bagi kau makan ke? baik kau pilih duit..'


K.mek, ini jawapan saya yang saya tak terluah nak cakap hari tu.


"Saya nak orang yang sederhana baik dari segi wang ringgit, paras rupa dan juga hati..sebab saya hidup bertujuan dan saya nak kahwin juga saya ada tujuan. Tujuan saya, saya nak dapat keredhaan dari-Nya sebab saya nak bahagia hidup di dunia dan juga Akhirat. "



Seperti takdir yang mengatakan 'Setiap pertemuan pasti akan ada perpisahan..' kan? Kini keadaan dah berubah. Aku ditawarkan untuk berhijrah ke company lain. Kali ni memang totally lari dari pekerjaan aku sekarang mahupun bidang yang aku ambil. Mungkin disini yang lebih baik. Aku terima dengan hati yang terbuka..


Lusa 1hb Disember 2010 bermulanya kerja di tempat baru. Diharapakan semuanya baik-baik belaka dan berjalan dengan lancar. Doakan juga ye kawan-kawan.






my sign

Wednesday, November 24

Last day

Tomorrow is my last day .










*tunggu upcoming entry okey.
akan update all about my work.





my sign

Tuesday, November 23

Rendang dan Hebat nya Mak

Aku selalu mengalami masalah kelaparan di ofis =.='. Hari ini, disebabkan tak breakfast makanan yang berat macam selalu (nasi lemak ) perut aku akan memberontak nak makan! *eh dasyatnya ayat* Jam baru menunjukkan ke angka 11 am. Kepala aku mesti ligat berfikir nak makan kat mana dan menu apa? Padahal time lunch aku seharusnya pukul 1pm. Tengok, 2 jam sebelum tu dah fikir kan? Memang berfikiran jauh betul aku ni. hehe K.nora dan K.sarah dah pangkah hawker awal-awal. Hawker tu tempat makan yang terletak di bawah Menara tempat aku keje ni. Jadi memang hari-hari la kami ni pergi ke hawker. Sebab malas nak pergi makan jauh-jauh.


Okey, lepas plan itu ini mereka berdua ni pun ajak aku makan dekat Lebuh Ampang. Gerai makan yang terkenal dengan tempoyak nya. Oh tempoyak?? Okey jugak tu. Kalau-kalau ada kerabu mangga lagi sedap. Dengan berjalan kaki selama 8 minit je sampai dah. Tu pun sebab lalu di lorong-lorong kehidupan. Shotcut la kiranya tu.


Ramai betul orang. Nasib baik ramai yang bungkus aje. Jadi, dapat lah kami bertiga tempat untuk duduk. Mmm..sedap jugak masakan pakcik ni. Ala-ala jawa pun ada. hehehe Dah makan kenyang tak boleh duduk lama borak-borak pulak. Sebab kena berkejaran balik ke ofis sebab cuaca gelap sangat kot nak hujan lebat. Memang pun. Naik je ofis, lepas tu tengok kat luar cermin memang hujan lebat sesangat!


Dah hujan, sejuk pulak tu. 3 jam kemudian aku lapar balik. :( Tiba-tiba teringat rendang pulak. haih..kalau lah dapat makan rendang sedapnya. Balik rumah dengan wajah kelaparan. Lepas solat baca paper, mak pun turun.



Mom : "Tak makan ke?"

Aku : "Tunggu mak la.."

Mom : "La..makan je dulu. Tak payah tunggu. Mak masak rendang hari ni"

Ha?? Apakah???

Aku : "Eh...mak ni macam tahu-tahu je anak mak ni mengidam rendang. Best nyaaaaa..."

Tersenyum lebar aku sampai ke telinga. Gembira tak terkata.

Mom : "ha..makan lah..esok boleh bawak ke tempat kerja. Siap dah rebus kan nasi himpit tu skali"


Aku : "Okey mak!!" (dengan wajah gumbiranya!)




Wahahaha best sangat-sangat. Tak sangka kan. Dekat ofis teringat-teringat rupa-rupanya mak sendiri dah dapat 'rasa' suara hati anak nya.


Itulah hebatnya seorang ibu. Terima kasih mak.


:)






my sign

Friday, November 19

Gosip

Mungkin dah terlambat tapi nak ucap jugak Selamat Hari Raya Qurban. :) Sambutan raya yang okey. Kurang seronok sebab cuti satu hari je :( . Cepat pulak masa berlalu. Seberapa pantas yang tak terkejar untuk buat macam-macam benda dalam satu masa. Kerja pulak bertimbun-timbun dalam tray dari satu jam ke jam yang berikutnya.



Bila terpandang cop 'URGENT PLEASE' dengan lisiting yg sekali dapat 1350 list tak ke kau hangin? Itu belum masuk lagi kerja remeh-temeh yang lain. Seperti berborak dengan K.nora guna chatting, makan kudapan sekejap dengan k.linda, dan juga bergosip 5 minit dengan k.sarah. Tapi nasib baik aku cepat memotivasikan diri. Sentiasa remind dalam otak --biasalah kerja, buat banyak mana pun takkan habis--. Bila teringat je secara automatik otak pun tak stress sangat nak buat kerja. hehe Percubaan terapi yang berjaya. Cubalah!



Bila semakin dah nak berhijrah ke stesen al-Hijrah keh3 aku semakin matang dalam menilai, dan melihat kehidupan. Well, semakin banyak pengalaman yang kau kutip, makin matang kau akan jalani hidup ini. Aku semakin hargai kehidupan. Dan disebabkan tu, aku tak mahu lagi hal yang berat-berat membebani kepala otak aku dari hari ke hari. Aku cuba jalani hidup ni dengan tabah sebab aku tak nak tinggal waima satu pun perkara yang menggembirakan dalam hidup ni. Sayangi orang yang masih ada dan yang menyayangi kita.. :)



Bulan Disember dah nak menjelma. Maknanya dah semakin dekat dengan tarikh penghijrahan aku. uhuks..






*Macam mana agaknya tempat baru tu nanti kan? Takut pun ada la..








my sign

Friday, November 12

Cerita Kosong

Jom, saya nak pergi round satu kl malam ni.











Pergi membawa diri .




my sign

Tuesday, November 9

Bila suka, Suka gila-gila

Seberapa salahkah diriku
Hingga kau sakiti aku begitu menusukku
Inikah caramu membalas
Aku yang selalu ada saat kau terluka

Seberapa hinanya diriku
Hingga kau ludahi semua yang ku beri untukmu
Tak ada satu pun perasaan
Yang mampu membuatku begitu terluka

Namun ku terlanjur mencintai dirimu
Terlambat bagiku pergi darimu
Bagiku terlalu indah perasaan itu
Tak mudah untukku menjauh darimu

Telah ku coba segala cara
‘Tuk bahagiakan kamu
Merebut hatimu
Namun tak semudah yang ku bayangkan
Bila kau tak inginkan ku ’tuk di sisimu

Tak pernah ku rasakan sebelumnya
Menginginkan dirinya hingga ku tak kuasa
Meyakini hatiku bahwa ku mampu berlalu


Kelmarin ada bukak blog k.Sarah, ofismate saya. Macam-macam cerita ada dalam tu. Tapi yang paling best, tiba-tiba dengar lagu ni dari blog dia. Ungu-Dilema Cinta. Saya ni bila suka kat satu lagu tu, mesti terus nak cari sampai dapat. Cari punya cari tak jugak jumpa. Alahai....masa tu mata dah mengantuk. Apa lagi, mintak lah bantuan bestfren kita ~Cik Saly~


Akhirnya dapat juga dia search kan lagu tu kat tenet. Punya lah suka. Terus saya download siap bluetooth lagi tu ke henpong. Tu yang terus letak status suka kat fb.. hehehe Tenkiu saly. Cyg u lebih.. Erm, tak nak cakap lebih2 dah. Jom kita layan je lagu ni.









my sign

Sunday, November 7

HotSpring V2

Sempena cuti Deepavali ni ramai yang amik kesempatan pergi bercuti. Dan aku pun tak ketinggalan. Tak tahu lah kenapa dan mengapa begitu mudah dia mengikut ajakan dari mak. Mungkin ini adalah satu jalan untuk dia kembali menjernihkan keadaan yang dah semakin keruh. Mungkin jua untuk mendapat balik kepercayaan padanya. Mungkin ya. Walaupun begitu, sedar ataupun tidak, dengan apa cara sekalipun yang digunakan nya, dia tetap tidak mampu menggapai lagi kasih sayang dan waktu yang bernilai seperti masa lalu. Semua itu kini, terpulang pada waktu dan masa yang menentukannya...biarlah..


Apa pun, dalam duka mesti ada gembira. Enjoy je cuti kali ni dengan K.Liza dan husband yang sporting. Walaupun mereka sudah tidak ada pertalian namun ikatan itu tetap utuh tak terlerai.


Dah bercuti mesti tak sah kalau tak bergambar kan? Nah..untuk tatapan umum. Sesuai untuk ditonton oleh semua lapisan masyarakat. Bukan 18sg okey dik!



Tak larat rendam kaki lama2 kat sini. Terus aku cabot mandi air gunug. Iqbal je menten cool.

Ni kat air gunung. Sejuk ler air kat sini.


Lepas rebus telur lenyek2 kan letak mayonis buat sandwich. Untung bawak mayo. Kalau tak makan gitu jela.


Small kid ni, lepas snap dia akan kata "satu lagi" Amboi..macam dah dewasa je gaya suh kita snap ulang2 kali.

One Family




End

my sign

Wednesday, October 27

Bila

Bila ku kata ku suka maknanya Aku memang suka..











Bila ku kata ku benci maknanya Aku memang benci..









DAN









Bila ku kata ku cinta maknanya Aku memang cinta..





♥ ♥ Bila Cinta ♥♥





*bila kau buat sesuatu kau pasti akan gantikan nya dgn sesuatu.. Percayalah, bila ku kata ku benci, sbenarnya aku syg..


my sign

Saturday, October 23

kecik tp BESAR bagi saya

Blog ni bukan lagi blog yang menayangkan impian. Yang menayangkan kebahagiaan. Yang menayangkan kegembiraan. Tapi blog yang penuh dengan cerita duka, kecewa dan sedih.


Dah berkali di pesan, di ingatkan.. Kenapa, Mengapa sukar betul untuk kau fahami? Tak susah pun.. Kita buat apa yg pasangan kita suka, Kita elakkan apa yg pasangan kita paling TAK SUKA apa yg kita buat. Itulah panduan untuk menjadi pasangan yang memahami dan di fahami.


Kita dah semakin meniti kedewasaan. Tindakan dan pemikiran harus seiring dengan peningkatan usia dan pengalaman yang kita dah lalui selama 8 tahun kita berkawan dan 6 tahun kita bercinta.


Aku sentiasa belajar untuk menjadi yang terbaik..belajar untuk menjadi seorang yang penyabar.. tapi kau tak pernah tahu..dan kau takkan tahu..







Diri ini sedang belajar untuk menjadi seorang yg penyabar,


TAPI


Seringkali itu jua kesabaran saya sering DI UJI & saya TERUJI .






my sign

Tuesday, October 19

Maaf, Benci

Maaf semua andai entry sebelum ni buat anda semua terkejut kaku beku dan bisu. Mengapa aku tiba2 sebut perkataan tu.



Perkataan yang cukup menggambarkan betapa aku bengang, marah, sakit hati, geram dan benci! Ya Benci! Semenjak 3 bulan ni jiwa dan perasaan aku dipenuhi perasaan2 yang negatif. Kemarahan, kebenciaan dan juga dendam menyaluti hati, jiwa dan perasaan ku.



Kadang aku fed-up. Kadang aku betul2 lemah tak mampu tuk berdiri atas semua yang terjadi. Aku hanya manusia biasa. Yang kuat pada fizikal namun tewas dan lemah di dalamnya. Aku hipokrit ke bersikap sebegitu? Tidak. Aku cuma tunjuk kekuatan supaya insan yang dilindungi kuat bila melihat ku.



Aku sentiasa dibayangi rasa kekeliruaan. Aku keliru tujuan ku. Aku tak tahu. Aku benci perasaan keliru! Sebab keliru yang menurunkan tahap keyakinan ku.



Adakah dunia ni kejam? Ataupun manusia itu yang kejam??





my sign

Monday, October 18

API

BODOH!






my sign

Thursday, October 7

Kerja itu penting!

Argh..dalam tempoh dua bulan pertama ni macam-macam yg berlaku. Tension pun ye. Tapi nasib baik sampai ofis tension tu akan hilang dengan sendiri nya. Mungkin sebab sentiasa busy jadi hal-hal yang tak sepatutnya akan hilang begitu je. Agaknya mungkin officer2 kat situ ramai 'workaholic' sebab mungkin diorang pun sendiri banyak masalah. Jadi bila asyik kerja tu tak ada lah nak fikirkan sangat masalah yang diorang ada tu kan. Tu yang ada sampai jadikan ofis tu rumah kedua. Isk2...kalau aku memang tak boleh. Bagi aku kerja-kerja jugak, tapi life mesti kena ada.


Tak banyak pun tapi hiburan mesti kena ada sikit tuk diri sendiri. Tak kira lah, shoping ke, tengok wayang ke, dating ke, holiday ke. Tu semua wajib ada. Tapi..nak di 'ada' kan tu dah semestinya lah kena ada wang nya! Jadi, kena lah aku rajin buat OT. Kalau boleh aku nak saving sikit untuk masa depan. Tapi ni baru bulan pertama. Kena lah banyak2 kan bersabar sikit. Banyak jugak hutang2 yang belum di langsaikan. huhuhu Jadi kena lah cari duit lebih sikit. Pakcik tolonglah faham. Inilah sebabnya kenapa saya perlu ot.. :(



Dan....esok juga...


my sign

Saturday, September 11

Suasana Hari Raya

Salam aidilfitri buat semua.. Tentunya bloggers2 sekarang ni tengah sibuk beraya, ke ada jugak sambil beraya sambil update blog? Ada la. Aku la tu. hahaha Urm..raya aku kali ni agak berbeza dari tahun sebelumnya. Chop! Bukan agak tapi memang berbeza pun. Di rumah baru ni pagi2 raya terasa betul kosong nya. Kalau dulu lepas subuh je terus dengar takbir raya dari surau kuning. Tapi kali ni tak dengar langsung. Terpaksa la on tv je. Tak live kan?!


Pelita pun tak dapat nak pasang. Malam esok nak raya baru lah pasang. Alahai...bandar nya. Tak seronok langsung. Yang seronok nya cuma satu je. Jalan raya memang lengang. Seronok je bawak kereta. Tapi masuk raya kedua dan ketiga dah sibuk sikit la. Sebab mungkin diorang ni balik kampung sekejap2 je kan.


Esok dah mula kerja semula. Beraya di tempat kerja la pula. Tak apa, di mana-mana kita sambut raya pun kita tetap di bumi yang sama. Mari lah raikan syawal dengan penuh kesyukuran. Ampun maaf dipinta andai ada tersalah kata, tersilap bicara. Semoga anda bergembira di syawal yang mulia...



SALAM SESUCI LEBARAN !



my sign

Wednesday, September 1

Monolog

Aku mahu bermimpi tentang apa yang ingin aku impikan...
Aku ingin pergi ke tempat yang aku inginkan...
Aku ingin jadi seperti yang aku inginkan...



kerana...



Aku hanya memiliki satu kehidupan..dan
Satu kesempatan untuk melakukan hal-hal yang ingin aku lakukan....




my sign

Tuesday, August 31

Buah hati

Macam bermimpi di siang hari. Tiba-tiba dapat kereta baru? Alhamdulillah semua perkara di permudahkan oleh-Nya. Dalam seminggu je proses tiba-tiba terus dapat. Eh betul ke??? Beberapa kali bawak asik cubit pipi. Rasa sakit oh betul la ni bukan lagi fantasy ku, tapi ni memang realiti nya!


Lain macam aku rasa bila bawak kereta baru. Bawak pun takut-takut. Macam orang baru dapat lesen kereta. Penuh berhati-hati. *sangat2* Sayang oo.. Bukan senang nak beli kereta. Mahu nya kena hempuk pada orang yang ada coba-coba untuk mengguriskan hati dan perasaan buah hati baru ku ni. Jadi, berhati-hati bila ternampak WUH di jalanan.. hahahaha


Nak bagi ucapan penghargaan sket boleh? Boleh je kan..kan..


Special thanx to my sis zai & abg atan, sebab dua org penting ni paling banyak membantu untuk proses membeli kereta. Untuk my love helmi, disebabkan anda, benda ni make it possible. Mak sayang, terima kasih di atas doa mak hari-hari tanpa jemu. Dan untuk yang lain-lain atas doa kalian. Terima kasih banyak-banyak...


p/s: aku percaya semua yang terjadi ada hikmah di sebaliknya....


my sign

Friday, August 27

Kau yang tak cuba tuk mengerti

Ini bukanlah jalan yang ku pilih. Tak ada siapa yang nak memilih jalan sebegini. Melalui liku-liku yang agak mudah pada permulaan tiba-tiba terpaksa berhenti di persimpangan. Kemudian kutempuhi liku-liku tersebut dengan sedaya upaya walau susah namun terpaksa ku berjalan tanpa henti. Aku bukannya tak sedih, aku bukannya tak menangis, aku sendiri hampir rebah bila mana sedang aku berjalan tanpa henti dan melihat org di sekeliling ku leka dengan dunia mereka yang tak ada kesusahan dan di penuhi kegembiraan. Hati menangis...dan merintih.. Namun ku gagahkan jua diri ini untuk mengharungi nya. Aku yakin yang di Atas sana lebih tahu dan akan sentiasa bersama hamba-hamba-Nya.


Namun, satu perkara yang membuatkan hati dan perasaan ku bercelaru dan serabut mengapa begitu sukar untuk kau memahami? Memahami situasi yang sedang berlaku. Berkali-kali ku sebut, namun teramat payah untuk kau menerimanya. Kau telah membuatku patah semangat untuk lakukan apa saja. Apa perkara yang ku lakukan jarang sekali mendapat sokongan dari mu.


Tak ada pun ucapan 'Tahniah' bila aku dapat kerja baru, tak ada pun ucapan syukur bila permohonan bank ku diluluskan, tak ada pun ucapan gembira bila permohonan pertukaran mod aku diluluskan. Kenapa? Sebab kau masih tak dapat menerima apa yang terjadi dengan hati terbuka kan?


Aku 100% percaya yang kau telah memahami kesemua nya dan situasi yang sedang berlaku. Tapi mengapa kau masih lagi sukar untuk kau menerimanya?


Tak ada benda yang menggembirakan hati ini bila perkara yang aku lakukan mendapat sokongan penuh dari orang yang tersayang... Bila kau begini, hati ini teramat sedih dengan sikap mu. Sedih yang amat sangat. Sepatutnya kau adalah insan yang memberi kata-kata perangsang untuk ku. Supaya aku tabah untuk mengharungi masalah-masalah yang mendatang. Supaya aku dapat bangkit dari kesedihan semalam. Tapi kau meremukkan lagi hati ini...



Dengarlah suara hati ini.




my sign